Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın Ankara temasları kapsamında ziyaretinde yaptığı görüşmeler, meyvelerini vermeye devam ediyor.
Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret eden Başkan Ayşe Çakmak, kentin turizm potansiyeli konusunda da görüştü.
Bakan Ersoy'a Takoran Vadisi konusunda bilgi veren Çakmak, bölgenin kültür ve doğa turizmine elverişli olduğunu dile getirdi.
Hazırlanan görsellerle Bakan Ersoy'a sunum yapan ve bilgi veren Başkan Çakmak, Takoran Vadisi'nin turizm rotasına eklenmesinin önemine değindi.
Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, kaya mezarları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının 'saklı cennet'i olan vadiye ilginin arttırılması amacıyla proje hazırlandı.
3 etaptan oluşan ve Yeşil Köy olarak adlandırılan projede cafeler, piknik ve kamp alanları, organik ürünleri yer alacağı köy pazarı bulunurken Zipline etabında ise seyir tepeleri, gastronomi bölümü, kapari bitkisi yetiştiriciliği yer alıyor.
Projenin son etabında ise bölgenin ağaçlandırılması hedeflenirken Baki Mahallesi'ndeki evlerin onarımı ve arıtma tesisine yer veriliyor.
Projenin çok geniş ve kapsamlı olduğunu belirten Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, projenin vadi boyunca uygulanacağını söyledi.

'Takoran Vadisi dünyaya tanıtılacak'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u Takoran Vadisi hakkında bilgilendirdiğini belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 'Bakanımızın Takoran Vadisi konusunda bilgi sahibi olmadığını fark edince görsel ve anlatımlarımızla bilgilendirdik. Kısmet olursa önümüzdeki dönemlerde Takoran Vadisi'ni ziyaret etmeyi düşünüyor. Takoran Vadisi kültür ve doğa turizmi açısından önemli bir konuma sahip bir bölgedir. Bakanımızdan özellikle Go Turkey video tanıtım rehberine eklenmesi konusunda bir ricamız oldu ve bu talebimiz kabul gördü.' dedi.

'Proje ile kültür ve doğa turizmi ivme kazanacak'
Takoran Vadisi'nin Türkiye turizminin tanıtım videosunda yer alacağını dile getiren Çakmak, 'Artık dünyanın her yerinde Go Turkey videosunda görmek nasip olacak. Tanıtım noktasında hem Takoran Vadisi hem de bölge insanımız bunu hak ediyor. İnşallah doğa ve kültür turizminde ivme kazanacağımızı ve kazandıracağımızı düşünüyorum. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen değerli Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Milletvekilimiz Kasım Gülpınar'a teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın Takoran'ın tanıtımı ve çalışmaları konusundaki çabalarını takdir ettiğini söyleyen Baki Mahalle Muhtarı Sıtkı Köprüdüz, 'Sayın Çakmak'ın büyük bir özveriyle çalıştığına bizzat şahidiz. Belediye Başkanımız her görüşmesinde Takoran'ı gündeme getiriyor. Hazırlanan projeyle turizmin canlanacağı gibi bölge insanına da büyük bir katkısı olacaktır. Bölgemizin kalkınmasında büyük emeği olan Milletvekilimiz Kasım Gülpınar'a ve Başkanımız Ayşe Çakmak'a şükranlarımı sunuyorum.' ifadelerini kullandı.