Haber Merkezi / Başta Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın çalışmaları incelemelerini takip eden Basın birimi, program ve etkinlikleri takip ederek yazılı ve görsel medya platformlarına ulaştırıyor.
Medyada çıkan haberlerin takibi, günlük gazetelerin takibi, canlı yayın organizasyonları, basın açıklamalarının yapılması, görüntü ve fotoğraf çekiminin yanı sıra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılması gereken faaliyetleri titizlikle yürüten basın birimi, yazılı ve görsel basın arşivi oluşturuyor.
Belediye hizmetleri hakkında ilgili birimlerden bilgi alan basın birimi, hizmetlerin vatandaşlara daha hızlı ulaştırılması amacıyla öneride bulunmayı da ihmal etmiyor.
Halk ile belediye birimleri arasındaki iletişimi sağlayan basın mensupları, vatandaşlardan gelen talepleri ise ilgili birimlere iletiyor.
Belediye birimleri ve basın arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla belirli periyotlarla toplantılar düzenleniyor.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü sorumlusu Başkan Yardımcısı Hakan Sölmez, basın biriminin belediye açısından önemine değindi.
Basın birimlerinin belediyelerin hafızası olduğunu belirten Sölmez, 'Belediyemizce yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza anlık olarak ulaştırılması ve gelen taleplerin ilgili birimlere iletilmesi noktasında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü önemli bir görevi ifa ediyor. Görev ve sorumluluk bilinciyle hareket eden basın birimimiz, vatandaş ile belediye arasında köprü görevini üstlenmiş durumda. Bizlerde üstlendiğimiz bu önemli görevin bilincinde hareket ederek düzenli olarak yaptığımız toplantılar neticesinde sürekli istişarelerde bulunuyoruz.' dedi.