Haber Merkezi / 2-3-4 Mayıs tarihlerinde Osmanbey Yerleşkesinde yapılacak olan şenliklerin açılışına Rektör Vekili Prof.Dr. Seyit Ahmet Oymak, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Vildan Polat, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Bando takımı dinletisi ve halkoyunları gösterisinin ardından şenlik kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminde bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof.Dr. Seyit Ahmet Oymak üniversitelerin eğitimin yanında kültüre, spora, sanata katkısı olan kurumlar olduğunu belirterek şenliğe katkısı olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Şenlik kurdelesinin kesiminin ardından kortej yürüyüşü başladı ve stantlar gezildi. Elliden fazla firmanın yer aldığı şenlik alanının gezintisinden sonra öğrencilerin hazırladıkları sergiler açıldı, Osmanbey Yerleşkesindeki gölet alanındaki yelken gösterileri izlendi.
Etkinlikte, Cake Art 2019 Göbeklitepe Şeker Hamuru Workshop, Karaoke yarışmaları, hafta boyunca devam eden spor müsabakalarının finalleri, canlı müzikler, açık hava sineması ve günün sonunda sıra gecesi ile ilk gün tamamlandı.
Şenliğin ikinci gününde ise sergiler, çeşitli gurupların konserleri, final müsabakalarının ödül törenleri, Harran Üniversitesi Şeker Sanat Müzesi Açılışı ve akşam ise Feridun Düzağaç konseri gerçekleşecek.
Şenliğin son günü, yetenek yarışmaları, Turnuvalar, tiyatro, konserlerle dolu dolu geçecek. Şenlik, hedik ikramının ardından konser ve havai fişek gösterisi ile son bulacak.