Hacer AŞİT/ TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen 'Diyarbakır 7. Kitap Fuarı', TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.
'Diyarbakır 7. Kitap Fuarı'na katılan yazarımız Misbah Hicri Nubihar standında Coğrafya kaderdir, Efsaneler ve Gerçekler, Fablên kurdi, İdama Yürüyen Adam isimli kitaplarını imzaladı.
Kitap imzalama dışında hem Misbah Hicri'yi ziyarete gelen yazarlar olduğu gibi Misbah Hicri'nin de ziyaret ettiği stantlarda şair ve yazarları ziyaret ederek kitap fuarının güzelliklerini paylaştılar. Okumanın erdemi, okumanın yaşamı şekillendirdiği gerçeğini bir kez daha paylaştılar.
Nubihar standında kitap imza edenler, Paşa Amedi, Nihat Karademir, Mehmet Şimşek ve ayrıca Mardin Kadim Suryani Kırklar kilisesinden Rahip Danyel Savcı, Başpapaz Gabriyel Akyüz standı ziyaret edenler arasındaydı. Ayrıca Adıyaman Metropolit Melki Ürek ziyaret ederek başarılar dilediler.
Yazar Müslüm Üzülmez, Şehmus Diken ve Altan Tan ziyaret edenler arasındaydı.
Kitap imzalayıp ziyaret ettiği yazarlar İsmail Beşikçi Vakfında Gencedin Öner, Suat Özalp, Müslüm Üzülmez, Ayrıca Kemal Sümbül, Ahmet Tigris ziyaret edilenler arasındaydı.
160 yayınevi ve 250 yazarın konuk olacağı fuarda gerçekleştirilecek etkinliklerde, yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek. 9 gün sürecek olan fuar, her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 6 Ekim'de de 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.