AA / Valilikten yapılan açıklamada, Dergili Mahallesi'nde bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.
İki teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
'Dergili Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik meskun mahal operasyonunda çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Olayda, büyük bir kahramanlık ve cesaret örneği gösteren bir komiser yardımcımız şehit olmuş, 2 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınları ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.'
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise şu bilgiler paylaşıldı:
'Jandarma ve emniyet özel harekat unsurlarının terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlediği operasyon esnasında çıkan çatışmada büyük bir kahramanlık ve cesaret örneği gösteren Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi şehit olmuştur. Şehidimizin naaşı, düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanacaktır.'
Öte yandan, operasyonda yaralanan polis memurları Mahmut Aykal ve Ramazan Kaya'nın Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

ŞEHİT KAYADİBİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Halfeti ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi'nin cenazesi, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya gönderildi.
Şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan meslektaşları tarafından alınarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Bahçesi'ne getirildi. Burada şehidin eşi, anne ve babası ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ve diğer ilgililer katılımıyla şehit Kayadibi için tören düzenlendi.
Vali Erin, burada yaptığı konuşmada, ay yıldızlı bayrağın göklerde ebediyete kadar dalgalanacağını belirterek, 'Şükrü Can kardeşimiz ölümlerin en güzeliyle müşerref oldu. Hepimizin kısacık bir hayat sürdüğü bu dünyadan, hayatı nihayetlendirmenin en şereflisiyle ebediyete uçtu, Peygamber Efendimize komşu oldu.' dedi.
İl Müftüsü Mehmet Taştan'ın yaptığı duanın ardından Kayadibi'nin cenazesi, GAP Havalimanı'nda hazır bekletilen uçakla toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi'nde, sabaha karşı bölücü terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlenmiş ve 2 terörist etkisiz hale getirilmişti. Çıkan çatışmalarda, Komiser Yardımcısı Kayadibi'nin şehit olduğu, polis memurları Mahmut Aykal ve Ramazan Kaya'nın yaralandığı bildirilmişti.

YARALI POLİSLERE ZİYARET
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Halfeti ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan 2 polis memuruna, tedavi gördükleri hastanede ziyarette bulundu.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Erin, dün Halfeti'deki terör operasyonu sırasında çıkan çatışmada yaralanan polis memurları Mahmut Aykal ve Ramazan Kaya'nın tedavi gördüğü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti.
Görüştüğü yaralı polislere 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Erin, İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş'tan da polislerin sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Dergili Mahallesi'nde, dün terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlenmiş ve 2 terörist etkisiz hale getirilmişti. Çıkan çatışmalarda, Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi şehit olmuş, polis memurları Mahmut Aykal ile Ramazan Kaya ise yaralanmıştı.