Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan YADES ve Güzel Evim projesi kapsamında bayram öncesi maddi durumu iyi olmayan yaşlılar unutulmadı. Belediyenin hazırladığı YADES projesi kapsamında daha önce Sosyal İşler Müdürlüğünde kaydı bulunan ve maddi durumu iyi olmayan ailelere bayram öncesi gıda, Bayram şekeri ve et dağıtımı yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, proje kapsamında yetim, dul ve kimsesiz ailelere yönelik yardım dağıtımına katıldı. Aile bireyleri ile bir araya gelen Başkan Çiftçi, ailelerin bayramını kutladı. Ailelerin sorunlarını da dinleyen Başkan Çiftçi, çocuklarla yakından ilgilenerek onlara oyuncak dağıttı.
Başkan Çiftçi ve beraberindekiler daha sonra YADES projesi kapsamında tadilatları yapılan evleri gezdi. Maddi durumu iyi olmayan, evlerini tadilat ettiremeyen vatandaşların istekleri doğrultusunda evlerde yapılan tadilatı inceleyen Başkan Çiftçi, görevlilerden bilgi aldı. Evleri tadilat olan vatandaşlar desteklerinden dolayı Başkan Çiftçi'ye teşekkür etti.

ÇİFTÇİ: YAŞLILARIMIZI TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRMALIYIZ
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının iki önemli projeye imza attığını anlatan ve bu proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan yaşlılara destek sağlandığını belirten Başkan Çiftçi, 'Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız güzel iki projeye imza attı. Bunlardan birisi yaşlıları destekleme projesi, diğeri ise Güzel Evim projesidir. Fakir, evini yapamayan, müşkül durumda olan evlerde Güzel Evim projesi kapsamında evleri onarıyoruz. Ekibimizle birlikte tadilat ve onarımı yapılan evleri gezdik. Gerçekten fakirimiz ve ihtiyaç sahibi olan insanlarımız çok gerek yaşlılığından dolayı evini tamir edemiyor gerekse ekonomik durumunun çok düşük olmasından dolayı bunu yapamıyor. Uzman ekiplerimiz tarafından toplumumuzun tüm kesimleri bu anlamda taranılıyor. Dolaysıyla evi yapılmaya ihtiyaç var ve gücü yetmiyorsa Büyükşehir Belediye Başkanlığı orada evini onarıyor, güzel bir hale getiriyor. Mutlu bir aile, mutlu bir ev ve güzel bir ev onlara teslim edilmiş oluyor. Yaşlılarımızı bizim topluma kazandırmamız gerekiyor. Onların o unutulmuşluğunu ortadan kaldırmamız lazım. Büyükşehir Belediye Başkanlığı da Şanlıurfa'daki tüm yaşlılarımızı kucaklıyor ve gezdiriyor. Proje kapsamında Çanakkale gezisi yaptık ve onlarla sohbet günleri düzenledik. Onların evlerine misafir oluyoruz. Onlarla aslında fani olan bu dünyada güzel duyguları paylaşmış oluyoruz' diye konuştu.