Seyfullah Polat

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Siverek'in Şanlıurfa ve Bölge turizminde önemli destinasyon alanı olduğu belirtti.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, GAP Şehir Dergisi Editörü İshak Polat ve Gap Gündemi Gazetesi Editörü Ali Uçan, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ı makamında ziyaret ederek iştarelerde bulundu.

Çakmak; Siverek turizmde önemli bir destinasyon

Siverek Belediyesi Basın Danışmanı Gazeteci Şükrü Dolaş'ın da eşlik ettiği ziyaret toplantısında ŞGB Başkanı Veysel Polat'ın takdim ettiği GAP Şehir Dergisini inceleyerek beğenisini ifade eden Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak; Siverek; Takoran Vadisi, Karacadağ gibi doğa güzelliklerinin yanı sıra Siverek Kalesi, Terziler Evi gibi bir çok tarihi kültürel değerlere ev sahipliği yapmaktadır. Son dönemde Şanlıurfa Turizm A.Ş. tarafından Jeopark alanına da dahil edilen, Siverek bu değerler ile Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman kavşağında turizm alanında önemli turizm destinasyonudur. İnşallah gerek Siverek Kalesinde, gerekse Takoran Vadisinde ve diğer tarihi, kültürel alanlarda yapacağımız çalışmalar ile Siverek turizmde hak ettiği noktaya gelecektir' dedi.

Polat; Siverek kadim bir şehir ve hak ettiği noktaya gelecektir

ŞGB Başkanı Veysel Polat ise Hanım bir Belediye Başkanının Siverek'e çok yakıştığını ve Başkan Ayşe Çakmak'ın başarılı çalışmalar imza atacağına inandıklarını belirterek; Siverek gerek sahip olduğu değerler ile gerekse yetiştirdiği aydın insanlar ile kadim bir şehir. Kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin işlenmesi ve Siverekli aydın insanların desteği ile Siverek hak ettiği noktaya gelecektir. Çünkü Siverek tarihe baktığımız zaman geçmişi çok öncelere dayanan kadim bir şehir ve inanıyorum ki hak ettiği noktaya gelecektir' dedi.