Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarımsal istihdamı artırarak, mevsimlik işçi göçünün önüne geçmek için organik tarımın yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda hazırlanan proje ile organik tarımın yaygınlaşması amacıyla toprak analizinin ardından çiftçilere 70 kilogram organik sebze tohumu desteği sağlayan belediye 100 çiftçiye de 12 bin organik meyve ve sebze fidanı dağıttı.

Bütçesi 900 bin lira olan proje ile 2 yılda 350 dönümde meyve fidanları, 400 dönüm tarım alanında da organik sebze tohumları toprakla buluştu.

Belediye ayrıca üretilen tarımsal ürünlerin çiftçilerce daha rahat pazara sunulması için merkez Kayapınar ilçesinde semt pazarı inşa ediyor.

Projede her yıl daha çok çiftçiye destek sağlanarak, organik tarımın yaygınlaşması hem de tarımsal kalkınmanın artması hedefleniyor.

Çiftçilere organik tarım sertifikası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü Nevzat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada hazırladıkları ve hayata geçirdikleri projenin temel amacının organik tarımı yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Demir, bu doğrultuda çiftçilere geçen yıl sebze bu yıl da zeytin, badem, kiraz ve ceviz gibi meyve fidanı desteğinde bulunduklarını 100 çiftçiye 12 bin meyve fidanı dağıttıklarını aktardı.

Çiftçilerin organik tarıma geçişlerini sağlamak için ilk seneye mahsus organik gübre desteğinde de bulunduklarını ifade eden Demir, çiftçilere organik tarım sertifikası da çıkardıklarını belirtti. AA