Şeyhmus AYDOĞDU / Evren sanayi esnafı dert küpü. Çevre yolunun sanayi alanına 20 kilometre uzaklıkta yapılmasına sitem eden esnaf, her geçen gün işlerinin daha da azaldığını söyledi.
"4 yıldır Suriye'de devam eden iç savaş işlerimizi de vurmaya başladı. Akçakale sınır kapısının kapalı olması kötü olan iş durumumuzu daha da kötü ediyor. Temennimiz biran önce bu savaşın son bulmasıdır. Çevre yolunun sanayi alanına 20 kilometre uzaklıkta yapılması bizim işleri kırıyor. Aracına bakım yaptırmak isteyen şoförler olsa bile aradaki mesafeden dolayı Mardin sanayine uğruyor. Böyle olunca da biz iş konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bazı aylar zor kiralarımızı çıkarıyoruz. Eğer Akçakale sınır kapısı açılmazsa ve işlerimiz böyle kötü gitmeye devam ederse kimsenin zoru olmadan kepenk kapatma derecesine geleceğiz" şeklinde konuştular.
Murat Demirci, "domates kilosu bile 2 TL olmuş. Her şeye zam geliyor. Fakat maaşlarımız hep yerinde sayıyor. Esnafın durumu günü gününü tutmuyor. Hep mücadele içindeyiz. Demek ki sadece biz değil vatandaşlar da zor durumda. Araçlarının son bakım günleri gelmeyene kadar sanayiye uğramıyorlar. İşlerin az olmasından dolayı işverenden zam isteyemiyoruz. Patron bir yandan işyeri kirasını diğer yandan faturaları ödemeye çalışıyor. Bizde elimizden geldiğince ayakta durmaya çalışıyoruz"
Musa Keskin, sanayide bazı esnaf akşama kadar siftah dahi etmeden dükkanlarını kapattığı söyledi.