İshak POLAT/ Son yıllarda özellikle savaş bölgeleri, kıtlıktan etkilenen bölgeler gibi kriz bölgelerine yaptığı yardımlar ve organizasyonlar ile adından sıkça söz ettiren İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl düzenlediği Kurban Kampanyası ile topladığı 53 bin 500 hisseyi 5 Kıtadaki onlarca ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Türkiye içerisinde ve kurban bağışçılarının istediği ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışladıkları kurbanların kesim ve dağıtım işlemlerini gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı bu çalışmalarda 103 ülkede 2 milyon 300 bin kişiye kurban eti dağıttı.

Şanlıurfa İHH Sudan'da 20 bin kişiye ulaştı
Özellikle Suriye, Arakan, Gazze ve kıtlıktan etkilenen Afrika ülkelerinin öncelik verildiği Kurban Kampanyasında görev alan İHH Şanlıurfa Şubesi ise bu yıl Sudan'da 408 büyükbaş kurban kesimi gerçekleştirerek 2.856 hisse kurban etini 20 bin Sudanlı ihtiyaç sahibine ulaştırdı. 14 kişilik bir ekip halinde Sudan'a giden ve 4 bölgede çalışma yürüten İHH Şanlıurfa Şubesinin çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren İHH Şanlıurfa Şube Başkanı ve İHH 7. Bölge Koordinatörü Behçet Atila;' HH olarak 2018 Kurban organizasyonunu Allah'ın Lütfü ile nihayete erdirdik. Sudan'da 14 kişilik ekibimiz ile 4 bölgede 408 büyük baş hayvan kesimi yapılıp 2.856 bağışçımızın hisselerinden toplamda 20.000 Sudanlı ve Sudan'da bulunan muhacir kardeşlerimiz istifade ettiler. Rabbim bağış sahiplerinden ve çalışmaya katılan gönüllülerimizden razı olsun' dedi.
Behçet Atila, Sudan'daki çalışmaları kapsamında Eritreli alim Hamud Ahmed Yasin'i, ve buradaki medreselerde öğrenim gören 250 öğrencisini Kesela'daki Eritreli muhacirlerin kaldığı Wedşerifey kampında ziyaret ettiklerini belirterek yine bu ziyaretler kapsamında TİKA Hartum Koordinatörü Celalettin Güngenci ile de bir araya geldiklerini belirtti.

Sudanlı Müslümanların selamlarını getirdik
Sudan'ın 4 bölgesinde yaptıkları Kurban çalışmalarının ve ziyaretlerin Sudan Müslümanları tarafından sevinçle karşılandığını dile getiren Behçet Atila; İHH Sudan Kesele ekibi olarak bugün Sudan Alimler Birliği üyeleri ve aynı zamanda bölgenin önde gelen alimlerinden Muhammed Salih ve Şeyh Ebu Hureyra'yı ziyaret ettik. Çok memnun oldular. 'Osmanlı torunlarının bu topraklara tekrar gelişi çok sevindirici. Sizlere hep dua ediyoruz. Umudumuz olan Türkiye'ye sahip çıkın bizden Türkiyeli Müslümanlara selam söyleyin' dediler.
Bunun yanı sıra Sudan'ın Kesele eyaleti Gadarif kentinde, Sudan Ulemalarından Nur Muhammed ve Şeyh İbrahim'i ziyaret ettik. Çok memnun oldular.
Ve şunu dile getirdiler; 'Türkiye nasıl dua edeceğimizi bilmiyoruz, sizi çok seviyoruz, ümmet ancak Türkiye önderliğinde birliği sağlayabilir.
Bu nedenle ne olursunuz daha fazla çalışın. Alimlerinize, tüm Halkınıza, hükümetinize kısaca herkese selamlarımızı söyleyin'' dediklerini aktararak
'Biz de İHH olarak Sudan Alimlerine, Sudanlı Müslümanlara, ve TİKA Hartum Koordinatörü Celalettin Güngenci'ye yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Kardeşlik köprüsü tuğlaları döşeyen her kesen Allah razı olsun' dedi.