Haber Merkezi

Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nda devir-teslim töreni gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, Yüksekokul Müdürlük makamında düzenlenen törenle görevi Öğretim Üyesi Dr. Zeki Doğan'dan teslim aldı. Devir- teslim töreninde konuşan Dr. Zeki Doğan; 'yeni atanan müdürümüze görevinde başarılar diliyorum, Okulumuzun daha kaliteli eğitim vermesi ve Şanlıurfa turizmi adına Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen hocamıza bizlerde elimizden gelen tüm katkıyı sunacağız' dedi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu yeni Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ise yaptığı açıklamada; 'Yüksekokulumuz lisans düzeyinde eğitim veren 4 yıllık bir yüksekokuldur. Okulumuz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 'Turist Rehberliği' lisans programına öğrenci almaya başlamıştır. Okulumuzda 5 Dr.Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 4 Doktora yapan Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Yüksekokulumuzun kuruluş kararı ile birlikte açılan 'Konaklama İşletmeciliği' ve 'Seyahat İşletmeciliği' bölümleri henüz aktif olarak faaliyette değildir. Önümüzdeki yıllarda gerekli akademik ve fiziksel altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte öğrenci alınması planlanmaktadır. Bunlara ilaveten 'Gastronomi ve Mutfak Sanatları' bölümü ile 'Rekreasyon Yönetimi' bölümlerinin açılış işlemleri başlamış olup, yakın tarihte aktif eğitim-öğretime başlaması düşünülmektedir.

Şanlıurfa turizm hazinesidir, her noktası, her mekanı ayrı bir değerdir. Önümüzdeki günlerde Rektörümüzün de destekleriyle İlimizde Turizm Sektörünün İlerlemesi ve hak ettiği yere gelmesi için her türlü desteği sağlayacağız. 2019 Yılının İlimizdeki tüm Turizm camiasına hayırlı olacağına inanıyoruz. Turizm artan ivmeyle İlimizde önemli sektörler arasında yerini alacaktır.' Diyerek şimdiye kadar verdikleri emeklerden dolayı Dr. Zeki Doğan'a teşekkürlerini dile getirdi.