Haber Merkezi / COVID-19 tedbirleri kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler Pazartesi hizmete başlayacak. Belli kriterlere göre hizmet vermesi beklenen berberler için bazı şartlar belirlenmişti.

Bu kapsamda Viranşehir Belediyesi ekipleri berber ve kuaförlerde hijyen denetimi yaptı. İş yerleri dezenfekte edildi. Alınması gereken önlemlerle ilgili bilgiler verildi. Pazartesi günü açılacak olan iş yerleri zabıta ekipleri tarafından denetlenmesi planlandı. 09-.21 saatleri arasında çalışacak berberler randevu sistemiyle müşteri kabul edebilecek. Yan yana iki koltukta müşteri kabul edilmeyecek. Müşteriler arasında bir koltuk boş kalacak. Çalışanlar maske ve eldiven kullanarak ellerini dezenfekte ile temizleyecek.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci :' esnafa desteklerinin devam edeceğini ifade ederek 'Korona virüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan berber ve kuaförler 11 Mayıs'ta çalışmaya başlayacak. Bizler de Viranşehir Belediyesi olarak esnafımızın yanında olmak ve destek vermek için bütün berber ve kuaförlerin dezenfekte işlemini gerçekleştirdik' dedi.

Berber Ekrem Önen ise yapılan bu uygulamadan dolayı memnuniyetini dile getirerek belediye yöneticilerine teşekkür etti.