Tuğba POLAT / Dernekleşme ve sonrasında Federasyon çatısı altında birleşen ve yapılan farkındalık çalışmaları neticesinde Çölyak hastalığı hakkında önemli tanıtım çalışmalarının ardından Haliliye Belediyesinin glütensiz ekmek fırını kurmasına vesile olan Çölyak hastaları ve aileleri Haliliye Belediyesi ve Şanlıurfa Çölyak Derneği tarafından düzenlenen Çölyak Sofrasında bir araya geldi.

Özel bir mekanda düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ahmet Kaytan, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı ve Türkiye Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Gastroentoloji Uzmanı Uzm. Dr. Bünyamin Sarıtaş, STK temsilcileri, çölyak hastaları ve aileleri katıldı.
Doğan: Şanlıurfa'da 1408 çölyak hastası var
Etkinlik kapsamında Uzm. Dr. Bünyamin Sarıtaş'ın çölyak hastalığının belirtileri, teşhis ve sonrasında yapılacaklar konusunda bilgilendirme konuşmasının ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Çölyak Derneği ve Türkiye Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan çölyaklı hastalara yönelik ekmek fırını ve diğer hizmetlerinden dolayı Haliliye Belediyesine teşekkür ederek; Şanlıurfa'da 1408 çölyaklı hastamız vardır. Glüten duyarlılığı olan bu hastalarımız normal unla yapılan hiçbir ürünü tüketememektedir. Haliliye Belediyemiz sosyal belediyecilik alanında önemli bir çalışmaya imza atarak Türkiye'de üç tane bulunan glütensiz ekmek fırının dördüncüsünü Şanlıurfa'ya ve bölgemize kazandırmıştır. Bunu yanı sıra glütensiz gıda yardımları ve bu tür organizasyonlar ile çölyak hastalılarının yanında olmuştur ve olmaya devam etmektedir' diyerek katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti
Canpolat: Her alanda
vatandaşımızın yanındayız
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından mesai mevhumu gözetmeksizin vatandaşların hizmetinde olduklarını belirterek; Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği altyapı, temizlik, gibi çalışmaların yanı sıra yaşlılarımızın, engellilerimizin de sorunlarını çözümü için azimle çalışıyoruz. Çölyaklı kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz ve her anlamda vatandaşımızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz' dedi.
Etkinlik, çölyaklı hastalara glütensiz undan yapılmış yemek ve tatlı ikramının ardından çölyaklı hastalara yönelik çalışmalarda emeği geçenlere plaket takdiminin ardından sona erdi.