İLKHA/ CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Şanlıurfa Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan yüzlerce işçinin yaşadığı mağduriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanıtlaması istemiyle meclise yazılı soru önergesi verdi.
Seçer'in Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanıtlaması istemiyle meclise verdiği yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Şanlıurfa Belediyesi tarafından dönemin yetkililerinin ifadesiyle "garibanları ev sahibi yapmak" amacıyla 2013 yılında temeli atılan ve 2014 yılı Şubat ayında teslim edilmesi gerekirken yaşanan sorunlar nedeniyle geciken 780 konutluk Edessakent konutlarında anahtar teslimi yapılmış olmasına karşın halen sorunlar yaşanmaktadır.
Belediyede çalışan işçilere yönelik olarak inşa edilen konutlar için söz verilen vaatlerin hiçbirinin yerine getirilmediği, sorunların çözümünde muhatap bulamayan konut sahibi işçilerin ise yaşananlar karşısında işten çıkarılma endişesiyle haklarını talep etmekten çekindikleri belirtilmektedir."
Seçer, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:
- Şanlıurfa'nın büyükşehir statüsünü kazanmasının ardından konutların sorumluluğu kimlere geçmiştir? Konutlar alt kademe belediyeye hangi şartlar altında teslim edilmiştir? Şartlardan hangileri yerine getirilmiş, hangileri getirilmemiştir?
- Sözü edilen projede yaşanan mağduriyetlerin sorumlu ya da sorumluları kimlerdir?
- Konutlarda önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle elektrik, yol ve kanalizasyon vb. hizmetlerin son durumu nedir?
- Konutlarda yaklaşık 6 aydır elektrik olmamasının sorumluları kimlerdir?
- Konutların altyapı ve çevre düzenlemesinin sorumluluğu kime aittir? Belediyenin sorumluluğuna giren hizmetlerin bitirilmemesinin sorumluları kimlerdir?
- Yaşanan sorunlardan dolayı evlerine taşınamayan belediye işçilerinin aldıkları asgari ücretle hem taksit hem de kira ödemek zorunda kalmalarının sorumluları kimlerdir? Sorumlular hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılacak mıdır?
- Seçimlerden sonra yönetime gelen belediye yetkililerinin bu konuya duyarsız kaldıkları iddiası doğru mudur?"