Haber Merkezi / Kültür Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu futbol turnuvası, final maçının ardından düzenlenen kupa töreniyle sona erdi. 24 takımın katıldığı turnuvada Mekan 82 ve Mehla Cor takımları arasında oynanan final maçının normal süresi 2-2 sona erdi.
Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca müsabaka penaltılara uzadı. Penaltılarda ise Mehla Cor oyuncusunun penaltıyı kaçırmasıyla Mekan 82, maçı 5-4 kazandı.
Düzenlenen törende takımlara 1'inci ve 2'ncilik kupaları ile madalyaları Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu verdi. Turnuvanın geleneksel bir hale geldiğini belirten Başkan Vekili Hatipoğlu, futbolun kardeşlik olduğunu dile getirdi.
24 takımın katıldığı turnuvanın fair-play çerçevesinde tamamlandığı söyleyen Hatipoğlu, 'Arkadaşlarımızın özellikle Siverek'teki farklı esnaf grubumuzun 24 tane takımının kendi arasında yaptığı karşılaşmalar sonucu 1. ve 2. takımın final maçına geldik. Finalist takımların yanı sıra turnuvaya katılan 24 takımın tamamını tebrik ediyor, başarılar diliyorum.' diye konuştu.
Tüm takımların aynı şehrin insanlarından meydana geldiğine dikkat çeken Hamdi Hatipoğlu, 'Futbol kardeşlik ve centilmenlik demektir, sahada yaşanan burada kalır, sahadan çıktıktan sonra yine hepimiz kardeşiz ve aynı şehrin, mahallenin çocuklarıyız. Başkanımız Resul Yılmaz'ın hepinize selamları var, kendisi bir toplantı nedeniyle Ankara'da bulunuyor, bu nedenle aramızda olamadı.' dedi.
Hatipoğlu, Siverek Belediyesi'nin turnuvaya katılan 24 takımın futbolcularına yönelik Takoran Vadisi'nde gezi düzenleyeceğini ifade etti.