Yüksel POLAT / Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklandıktan sonra seçim çalışmalarına başlayan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül , Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çitçi'yi makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme sonrasında Zeynel Abidin Beyazgül ve Nihat Çiftçi ortak bir basın açıklamasında bulundu.
AK Parti bir davadır. Adayımızın arkasındayız
İlk olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediyesi dahil 10 yıldır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı sürecinin 31 Mart 2019 tarihi itibarı ile son bulacağını belirterek; AK Partinin kuruluşundan bu tarafa AK Parti saflarında halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Zeynel Abidin Beyazgül, Partimizin iradesi ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak seçilmiştir. Kendisine başarılar diliyorum. AK Parti bir davadır.
Genel Başkanımızın, Partimizin iradesinin, tercihin başımızın, gözümüzün üstünde yeri var. Her şekli ile kendisinin yanında olacağız. Hem seçim sürecinde hem de seçim sürecinden sonra ihtiyaç duyulduğunda yanında olacağımızı belirtmek istiyorum' diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşlarımızın beklentilerini dikkate alacağız
Daha sonra söz alan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise AK Parti Yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret ederek güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirterek; Ben Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk işe başladığım yer Şanlıurfa Belediyesi oldu. Bu manada Şanlıurfa'ya hizmet etmiş tüm Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Nihat çiftçi ile şimdiye kadar güzel ve uyumlu bir çalışmamız olmuştur. Ben huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Her bir değişim geçmişi unutmadan, geçmişe vefa duyarak ve geçmişin tecrübelerinden faydanılmak üzere bir umuttur. Bu güne kadar yapılanları inkar etmeden daha güzel çalışmalar için vatandaşlarımızın beklentilerini de dikkate alarak daha güzel hizmetlere imza atacağız' diyerek Şanlıurfa için önemli hayallerinin olduğunu dile getirdi. Göreve seçildikleri takdirde yeşile daha da önem vereceklerini, bisiklet yolları, gibi sosyal donatı alanlarına daha çok önem vereceklerini belirtti.
İlçe başkanları en geç 14 Aralık gibi açıklanır
Sorulan soru üzerine İlçe Belediye Başkanlarının belirlenmesine yönelik AK Parti Genel Merkezinde çalışmalarının devam ettiğini ve kendilerine iletilen bilgiye göre bu isimlerin en geç 14 Aralık 2018 tarihine kadar açıklanmasını belirten Beyazgül sorumuz üzerine İlçe Belediye Başkan Adaylarının belirlenmesinde kendisini de görüşlerinin sorulduğunu, bunu yanı sıra aday belirlemede bir çok kriterin bulunduğunu belirterek; bütün bu görüşler alındıktan sonra Genel Merkezimiz kararını vererek adayları belirler' dedi.
MHP ile ittifak çalışmaları ile ilgili açıklama yapılmadığını belirten Beyazgül, sorulan Şanlıurfa'da Muhalefet Partilerinin ' Çatı Aday' konusundaki soru üzerine çeşitli açıklamaların kulaklarına geldiğini ama muhalefet partilerinden resmi bir açıklama gelmediği için her hangi bir görüş belirtmeyeceğini ifade etti.