Haber Merkezi / Yaklaşan Kurban Bayramında tüm ekipleri ile sahada oluşabilecek aksaklıkları gidermek için hazır bekleyen Büyükşehir Belediyesi, Koronavürüs tedbirleri kapsamında vatandaşların sağlığı için il hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan kararları neticesinde çalışmalarını başlattı.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Bayram süresince vatandaşların yoğun bir şekilde kullanacağı Mezarlıklarda temizlik ve dezenfekte çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi bir yandan da Mezarlıklar için toplu taşımada ek seferler başlatıyor.

KURBAN YAKALAMA TİMİ HİZMET VERECEK

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramında özel Kurban yakalama timi kuruldu. Kesim sırasında kaçan kurbanlıkların çevreye ve kendisine zarar vermeden kontrol altına alınabilmesi için veterinerin bulunduğu özel ekipte, kaçan hayvanlar etkisiz hale getirilerek sahibine teslim edilecek.

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Kurban Bayramı denetimlerini iki katına çıkardı. Bayram öncesi kent merkezinde AVM, market ve tatlı üretim imalathaneleriyle satış noktalarını denetleyerek vatandaşların sağlığını tehdit eden tüm olasılıkları ortadan kaldırdı.

ALO 153, 24 SAAT GÖREV BAŞINDA OLACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm hizmet birimlerinin tek çatı altında toplandığı Alo 153 Büyükşehir öneri ve talep hattı da bayram süresince 24 saat esası ile görevine devam edecek. Talep ve önerileri olan vatandaşların kayıtları oluşturularak ilgili birime iletilecek.