İLKHA/ Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Tterminallerinde hareketlilikler başladı. Firmalar, bayram öncesi aşırı bir yoğunluk içinde olmadığını, asıl yoğunluğun bayram sonrası dönüşlerde yaşanacağını söylediler.
Bayram öncesi çok sayıda insanın batı illerinden doğu illerine gelmesinden dolayı bilet satışlarında bir yoğunluk yaşanmadığını belirten firmalar, batı illerine bilet satamadıklarını ifade ettiler.
Batı illerinden doğu illerine yoğun bir talebin olduğunu ifade eden Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki firma yetkilisi Kadir Kayaoğlan, batı illerden Şanlıurfa'ya yoğun bir talep olduğunu belirtti
Kayaoğlan,'Bayramda Urfa'dan gidişler durgun ama batıdan Urfa'ya yoğun bir talep var. Bu nedenle yolcularımız mağdur olmasın diye ek seferler düzenlemeye çalışıyoruz. İhtiyaç olduğu zaman bu ek seferleri daha da çok arttıracağız. Yolcularımızdan isteğimiz mağdur olmamaları için biletleri erken almaları ve her zaman yolculuk yaptıkları firmaları tercih etmeleridir. Korsan firmalar bu süreçte yoğun bir şekilde piyasadalar, yolcularımız bu korsan firmaları tercih etmesinler. Bayram dönüşü yoğunluğu bayramın ikinci gününden başlar. Şu an yoğunluk olarak uraya gelişler var.' dedi.

'Yoğunluk doğuya gelişlerde var'
Yolcuların yolculuk esnasında nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurması tavsiyesinde bulunan İbrahim Şahap da şunları söyledi:
'Şuanda yoğunluk doğuya gelişlerde var. Doğudan batıya gidişler yok. Yalnız ayın 27-28-29'undan sonra batıya giden otobüslerde yer kalmıyor yoğunluk o zaman daha ok oluyor. Bizde yolcularımızı mağdur etmemek için ek servisler açıyoruz. Her yarım saatte bir otobüslerimiz kalkıyor. Yolcularımıza tavsiyelerimiz şudur; yolculuk esnasında ön koltuklarda oturan yolcularımız emniyet kemerlerini ağlasınlar. Yolculuk yaparken nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundursunlar. Korsan firmalarla yolculuk yapmasınlar.'

'Batı illerine dönecek olan yolcuları biletlerini son güne bırakmasınlar'
Bayramdan sonra yaşanacak olan yoğunluktan dolayı yolcuları mağdur etmemek için ek seferler açmayı planladıklarını söyleyen Muhammed İpekçioğlu ise 'Bayram yoğunluğumuz başlamış. Bayramdan sonra batıya dönüş otobüslerimiz hepsi dolu ilave servisler açmaya başladık. Açtığımız ek servislerde de son koltuklarımızlar da dolmak üzeredir. Bayramın 3. Gününden itibaren buradan batı illerine düzenlediğimiz seferlerimizde yer bulunmamaktadır. Batı illerine dönecek olan yolcularımız biletlerini son güne bırakmasınlar, biletlerini erken alsınlar. Son günlerde yer bulamayan yolcularımız ve açıkta kalan yolcularımız olabiliyor. Otobüslerimizde tek koltuklarımız da mevcut yolcularımız tek koltukları tercih ederek rahat bir yolculuk yapabilirler.' diye konuştu.


'Yolcular korsan firmaları tercih etmesinler'
Yolcuların korsan firmaları tercih etmemesi gerektiğini ifade eden Ali Caner de 'Bayram yoğunluğu şuan batıdan doğuya yoğun bir şeklide gelişler var. Bayramdan sonra da doğudan batıya yoğun bir talep var. Yolcularımız mağdur olmasın diye zaten şimdiden ek seferlerimizi hazırlamışız. Yaklaşık 30-35 otobüs ek seferlerimiz olacak. Bütün yolculara tavsiyemiz, erken biletlerini ayarlasınlar. Normal araçlarda yer kalmayınca mecburen ek seferler düzenleyeceğiz. Yolcularımız bu ek seferlere kalmamaları için biletlerini erken alsınlar. Özellikle yoğunluğun yaşandığı bugünlerde korsan firmalarına, belgesi olmayan arabalara binmesinler. Bilindik firmalardan biletlerini alıp rahat bir yolculuk yapabilirler.' dedi.

'Batı illerine bilet satışı yapamıyoruz'
Batı illerinde doğu illerine yoğun talep olmasından dolayı batı illerine bilet satamadıklarını söyleyen Fırat Tatlı, 'Şuan da daha çok doğuya bir talep var. Batıya gidişlerimiz zayıf. Batı illerine bilet satışı yapamıyoruz. Ama şuan da batıdan doğuya yoğun bir talep var. Bayramdan sonra da batıdan doğuya gelen yolcularımız kendi illerine dönmek için yolculuklarını yapacaklar. Urfa'da yoğunluk ayın 24'ünden sonra başlar ve yaklaşık yirmi gün devam eder. Yolcularımız şimdiden gelip biletlerini alsınlar. Çünkü bayramdan sonra bayağı bir yoğunluk yaşanacak. Batı illerine gidecek olan otobüslerimizde ki yerlerde yüzde 70 dolmuş. Yolcularımıza korsan firmaları kesinlikler tavsiye etmiyoruz. Çünkü yolda kaza ihtimali var. Bundan dolayı yolcular bilindik firmalarla yolculuk yapsınlar.' şeklinde konuştu.
İzin seferleri olmayan Suriyelilerin izin seferlerini alarak otogara gelmeleri konusunda tavsiyede bulunan Hasan Baykuş ise bayramdan sonra batı illerine dönecek olan yolculara biletlerini erken almaları gerektiğini söyledi.
Batı illerine gidişlerde otogarda bir durgunluğun yaşandığını söyleyen Mahmut Çelik ve Muavin Abdulkadir Seyyarcı, bayramı yolda geçireceğini ifade ederek, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.