İLKHA/ Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, Kaymakamlık tarafından '19 Ekim Muhtarlar Günü' nedeniyle Gençlik Merkezi'nde bir program düzenlendi.
Programa; İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever, Emniyet Müdürü Salih Köse, HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.
Muhtarlar; yaşadıkları yol, su, elektrik gibi sorunları Kaymakam ve Belediye Başkanına iletirken, HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen de 'Tarımsal Su Projesi' ile ilgili düşüncelerini aktardı.
Programda muhtarlığın önemine değinen Kaymakam Duman, 'Mahallenizdeki insanların eli, ayağı ve her şeyleri sizsiniz. Bizler sizlerin aracılığıyla halkın taleplerini alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Tabi ki; işiniz kolay değil, mahallenizdeki vatandaşların işine koşmak zorundasınız. Muhtarlık mesleği, özveri ve fedakarlık mesleğidir.' dedi
HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen de Tarımsal Sulama Projesi'nin hayata geçirilmesi durumunda birçok sorunun çözüleceğini söyledi.
Göçmen, 'Hilvan Tarımsal Sulama Projesi ile ilgili daha önceki bakanımızın şöyle dediğini biliyoruz; '2019'un sonuna kadar Tarımsak Sulama Projesi bitecek.' Ama maalesef şu anda halen sahada bir çalışma görmüyoruz. Kırsal mahalledeki muhtarlarımız bunun acısını çekiyorlar. Sulama projesi geldiği zaman elektrik sorunlarımız kalmayacak.' dedi.