Seyfullah POLAT / 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık tarafından Şanlıurfa İl Müftülüğünde Eyyübiye İlçe müftüsü Adem Dobur, Haliliye İlçe müftüsü İbrahim Halil Okullu ve Karaköprü İlçe müftüsü Mehmet Taştan'ın katılımı bile bir basın açıklamasında bulundu.
Dini hizmetler vesilesi ile böyle bir grevde bulunduklarından dolayı Allah'a hamd ettiklerini belirten Müftü İhsan Açık yaptığı açıklamada; ' Diyanet İşleri Başkanlığımız, istikbalimizin ve istiklalimizin simgesi olan ibadet, sevgi ve bilgi mekanımız camilerimizi ve Din Hizmetini hayatın merkezine ve şehrin kalbine yeniden taşıyabilmek amacıyla Ekim ayının ilk haftasını 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak ilan etmiştir. 1986 yılından bu güne değin kutlanmakta olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' özellikle son yıllarda seçilen temalarla kamuoyunda daha etkili mesajların verilmesine ve hafta boyunca yapılan faaliyetlerle çeşitli konuların halkımızın dikkatine sunulmasına vesile olmaktadır.' dedi
Bu yıl ki tema 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler'
Diyanet İşleri Başkanlığının 2011 yılından bu tarafa camilerin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve ilgi odağı haline getirmek amacında olduğunu belirten İhsan Açık;' Bu amaçla 2011 yılında 'Cami ve Çocuk', 2012 yılında 'Cami ve Engelliler', 2013 yılında 'Cami, Kadın ve Aile', 2014 yılında 'Cami ve Gençlik' 2015 yılında 'Cami ve Namazla Arınma' 2016 yılında 'Cami ve Kitap' 2017 yılında 'Cami, Şehir ve Medeniyet' 2018 yılında ise 'Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler' temalarını gündeme taşıyarak camilerin kapılarını toplumun tüm kesimlerine açma konusunda ilgi ve alaka uyandırılmış ve bu alanda önemli mesafeler alınmıştır. Bu gün birçok camimizde erkek cemaat ile birlikte kadın cemaatimiz de oluşmaya başlamış, engelliler için yeni düzenlemeler yapılmış, çocuklara karşı müsamaha gösterilmesi hususunda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Şüphesiz bu faaliyetler bir hafta ile sınırlandırılamayacak kadar zengin bir içeriğe sahiptir. Söz konusu temalarla amaçlanan hedeflerin gerçekleşmesi için izlenen strateji ve yürütülen faaliyetlerin süreçsel hale getirilmesi kaçınılmazdır' diyerek din hizmetleri görevlilerinin Allah rızası için önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerini dile getirdi.

Urfalılar Ensar olmaya devam edecektir
Şanlıurfa İl Müftülüğü olarak İlçe Müftülükleri ile birlikte bu haftayı değerlendirmek amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirileceğini de belirten Müftü İhsan Açık gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı.
Suriyeli sığınmacılara yönelik provokasyonlara dikkat çeken müftü İhsan Açık; Bizler Müslüman olarak zor durumda olanlara kardeşlik elini uzatmayı emreden bir dinin mensubuyuz. Suriyeli kardeşlerimize yıllardır Ensarlık ediyoruz ve bu provokasyonlara dikkat etmemiz gerekiyor. Biz inanıyoruz ki Urfalı kardeşlerimiz kendisine sığınan Suriyeli kardeşlerine Ensar olmaya devam edecektir' dedi.