Yüksel Polat

Karahantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul. ŞURO Üyesi Turist Rehberlerine Karahantepe kazılarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Arkeoloji alanında büyük heyecan uyandıran ve Şanlıurfa'nın önemli değerlerinden Göbeklitepe'nin kardeşi olarak adlandırılan Karahantepe de ilk arkeolojik kazıların başlaması bilim, kültür ve turizm çevrelerinde heyecan yaratırken Karahantepe Kazı Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi Karul, Eylül ayı başlarında başlayan ve bu sezon yaklaşık 17 gün süren kazılar ile ilgili olarak Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odası üyelerine yönelik bilgilendirmede bulundu.

Grand Urfa Otel de düzenlenen ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, ŞURO Üyeleri ve Harran Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Harran Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal'ın katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban davetlerine icabetlerinden dolayı Prof. Dr. Necmi Karul'a teşekkür ederek; Göbelitepe'nin çağdaşı olarak bilinen Karahantepe'deki arkeolojik eserler Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimizin de merak ettiği bir yer olarak biz turist rehberlerine soruluyor. Misafirlerimize ve merak edenlere doğru bilgiyi aktarabilmek için Kazı Başkanımız Prof. Dr. Necmi Karul hocamızın sunumu bizim için çok değerlidir' dedi

Açılış konuşmasın ardından katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Necmi Karul 2017 yılında ön inceleme yaptıkları Karahantepe'de bu sezon yaklaşık 17 gün süren bir kazı gerçekleştirdiklerini belirterek; Göbeklitepe Kültürü ve Karahantepe kazıları olarak adlandırdığımız proje bilimsel veriler ve uygulamalar çerçevesinde planlanan çerçeveler ışığında sürecek. Bu kazılar bir süreç gerektiriyor. Bilim, kültür ve turizm çevresinin merakını anlayabiliyoruz ama arkeolojinin kendine has işleyişi içerisinde çalışmalarımız devam edecek' diyerek ilk kazı sonrasında edindikleri izlenimlerini genel olarak katılımcılara aktardı

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrasında Prof. Dr. Necmi Karul'a bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür eden ŞURO Üyesi Turist Rehberleri Göbeklitepe gibi Karahantepe'nin özellikle tarih ve arkeoloji meraklısı turistlerin ilgisini çektiğini ve bu alandaki kazılar sonrasında yapılacak olan düzenlemeler ile Şanlıurfa için önemli bir turizm destinasyonu olacağını dile getirdiler.