Seyfullah POLAT / 'Şanlıufa'nın kurtuluşunun 100. yılında, 100 milyon fidan' sloganıyla sosyal medyada başlayan ve kısa sürede tüm kurumların desteklediği kitlesel bir özleme dönüşen 'Yemyeşil Urfa' Kampanyası filizlenmeye devam ediyor.
Kampanyanın hayata geçirilmesi için ilgili kurumlara görüşmeler gerçekleştiren Yemyeşil Urfa Platformu Üyeleri, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver'i makamında ziyaret etti. Platform üyelerine kurum olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Ünver, 'Orman Bölge Müdürlüğü ve kuruma bağlı diğer birimler tarafından hayata geçirilen önemli projeler var. Ağaçlandırma çalışmalarını etkileyen pek çok faktör mevcut. Toprağın yapısı, iklim şartları, rüzgarın yönü-şiddeti, güneşlenme süresi, nem vs. Bu doğal faktörlerin yanında dış faktörler de etkili oluyor. Kurum olarak bizler tüm bu değişkenleri değerlendirerek bölgeyi en uygun ağaçla yeşillendirmiş oluyoruz. Bu kapsamda pek çok ağaçlandırma çalışması yaptık. Zaten devletimizin de 2023 yılına kadar bizlere koymuş olduğu bir hedef var' diyerek Orman Bölge Müdürlüğü'nün bu hedeflere emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.
'YEMYEŞİL URFA' ÇAĞRISINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Kurum olarak 'Yemyeşil Urfa' çağrısını önemsediklerini dile getiren Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, 'Bu özlemi hepimiz paylaşıyoruz. Halkımızın da bu noktada duyarlılık gösterdiğini görmek bizleri mutlu etti. Sayın Valimiz de konuya hassasiyet gösteriyor. İnşallah kurumlarımız ve halkımızla birlikte örnek bir çalışmaya imza atacağız. Bu kampanyanın öne çıkarması gereken hususlardan biri de orman alanlarının muhafazası olacaktır. Bin bir emekle yetiştirilen ormanlar, bilinçsizlik yüzünden birkaç saatte küle dönüşebiliyor veya farklı şekillerde tahribata uğrayabiliyor. Çizilecek yol haritası çerçevesinde bizden beklenen ne varsa fazlasını sunmaya hazırız' diyerek 'Yemyeşil Urfa' kampanyasına desteğini ifade etti.