Vali Küçük, "Biz çok üretiyoruz, ama kazanamıyoruz bütün konu burada, Türkiye'de tarım üretiminde en öndeyiz ama kazanç yok, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi işte bu sorunu çözecek"

AA - Vali İzzetin Küçük, yapılması planlanan Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarımda sanayileşme için büyük bir adım olduğunu bildirdi.

Küçük, eski hal pazarının bulunduğu alanda düzenlenen "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı"nın açılışında Şanlıurfa'nın tarım ve hayvancılık anlamında Türkiye'nin en önemli kentlerinde biri olduğunu ve bundan dolayı bu tür fuarların önemli olduğunu söyledi.

Bu yıl yağışlı bir sezonun etkili olduğuna dikkati çeken Küçük, bu anlamada çiftçilerin mutlu olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa'da üretimin iyi olmasına rağmen sanayinin gelişmemesi nedeniyle üreticinin hakkettiğini alamadığını anımsatan Küçük, tarımda sanayileşmenin önemine dikkat çekti.

Yakın zamanda Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için çalışmalara başlayacaklarını aktaran Küçük, şöyle konuştu:

"Başbakanımız geçen günlerde Mardin'de GAP Acil Eylem Planı'nı ilan etti önümüzdeki 3-4 yıl içinde 27 milyar liralık GAP bölgesinde yatırım yapılacak, bu yatırımın en önemli kısmı ise Şanlıurfa'ya ve kanallara gidecek. Yani şuana kadar suyun ulaşılmadığı, cazibeyle sulayamadığımız yerler sulanacak bir kaç yıl içinde. Bir ay önce de Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımız Faruk Çelik'in büyük emekleriyle Şanlıurfa Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması kabul edildi, şuanda yer için çalışma yapıyoruz bunun içinde bütün çiftçilerimiz, STK temsilcileri ve ilgililerle toplantı yapacağız ve bunu belirleyeceğiz. Biz çok üretiyoruz, ama kazanamıyoruz bütün konu burada Türkiye'de tarım üretiminde en öndeyiz ama kazanç yok, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi işte bu sorunu çözecek."

Çiftçilerin daha bilinçlenmesi gerektiğini aktaran söz konusu fuarların üreticilerin zihinlerinde yeni pencereler açacağına inandığını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de Şanlıurfa'nın sadece Türkiye'de değil dünyada tarım anlamında önemli bir kent olduğunu söyledi.

Bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmak adına son yıllarda hükümetin önemli atılımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Güvenç, kentin kalıcı bir fuar alanına kavuşması için çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan fuar alanını gezen protokol üyeleri katılımcı firmaların son ürünlerini inceledi. Fuar, 14 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Programa Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı (ŞUTB) Mehmet Kaya, Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ve ilgililer katıldı.