İLKHA/ Karaköprü Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri' kapsamında bir alışveriş merkezinde sergi açıldı.
Açılan sergide el sanatları ile yapılan unutulmaya yüz tutmuş çeşitli ürünler sergilendi.
Kurs öğretmenleri ve kursiyerler 'canlı performans' ile de yaptıkları ürünlerin yapılışını gösterdi.
Sergide en çok dikkatleri çeken ise engelli İsmet Çapan'ın yaptığı el yapımı bebekler oldu.

'Armi gurumi bebek yapımını herkes öğrenmek istiyor'
Kursa başlamasının ardından 3 ay içerisinde bebek yapmayı öğrendiğini belirten Çapan, 'Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Derneğinin (SUOFİD) üyesiyim. Bu dernekte kurs alıyorum. İlk defa bu kursa katıldım. Dernek kursunda oyuncak bebek yapıyorum. Elimde bulunan bebek, yaptığım ilk bebektir. Bu kursta 3 aydır eğitim görüyorum. 'Armi gurumi' oyuncak yapıyorum. Oyuncak bebek yapımında ip, tığ ve elyaf kullanıyorum. Yaptığım oyuncak bebekleri hediye etmeyi ve satışa sunmayı düşünüyorum. Oyuncak yapımını herkes merak edip soruyor. 'Armi gurumi' bebek yapımını herkes öğrenmek istiyor. Öğrenmek isteyenleri kursumuza bekliyoruz. En çok oyuncak bebek, tavşan ve çıngırak ilgi görüyor.' diye konuştu.

'Yapmış olduğumuz ürünlerin hepsi saf gümüştür ve 925 ayardır'
Sergide tamamen saf gümüşten yaptığı ürünleri sergileyen Eyüp Sabri Tatlı, 'Unutulmaya yüz tutmuş gümüş işleme (telkari) sanatını yaşatmaya çalışıyoruz. Karaköprü Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde gümüş işleme kursu veriyoruz. Şanlıurfa'nın 13 ilçesinden sadece Karaköprü'de Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde bu kurs verilmektedir. Yapmış olduğumuz ürünlerin hepsi saf gümüştür ve 925 ayardır. Ürünleri öğrencilerle birlikte el ile yapıyoruz. Şanlıurfa'da bizden başka gümüş işleme kursu veren başka bir halk eğitim merkezi yoktur.' ifadelerini kullandı.

'Açılan kursların tamamı el sanatları ile ilgilidir'
Yenişehir Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu kursların devam ettiğini belirten Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıs Yıldız Özdemir, 'Bu hafta; hayat boyu öğrenme haftasıdır. Genel müdürlüğümüz, haziran ayının ilk haftasını çeşitli etkinliklerle yaptığımız işleri göstermemizi istedi. Farklı kurslarımızı tanıtmak için bir alış veriş merkezinde toplandık. Açılan kursların tamamı el sanatları ile ilgilidir. Yenişehir Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu kurslar devam ediyor. Kursiyerler, eğitmenleri ile beraber geldiler. Burada hünerlerini göstermek için canlı performans sergilenecek. Yapılan işlerin, yapım aşaması gösterilecek. ' şeklinde konuştu.
Karaköprü Yenişehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde usta öğretici olarak çalışan Azize Güler ise yaptığı açıklamada, 'Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Derneğinde (SUOFİD) kursumuz var. Sergiyi halka tanıtım amacıyla yapıyoruz. Halkımızın sergimize gelip ürünlerimizi görmelerini istiyoruz.' dedi.