Tuğba POLAT / Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarından olan Mevsimlik tarım işçiliğine yönelik kapsamlı bir çalışma yapan ve bu çalışmayı ' Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Raporu' haline getirerek sorunun çözümü için ilgili kurum, kuruluş, STK ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren basın kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiren Hür Dava Partisi ( HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Yönetimi bu ziyaretler kapsamında gazetemizi ziyaret ederek Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Şanlıurfa Gazetecileri Birliği Başkanı Veysel Polat ile bir araya geldi.

350 bin civarında mevsimlik işçi Türkiye'nin dört bir tarafına gidiyor
Ziyaret toplantısında yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını yerinde tespit etmek için 18 İli kapsayan ziyaret ve incelemelerde bulunduklarını belirterek; ' Şanlıurfa'nın en önemli meselelerinden olan ve yaklaşık 350 bin civarında insanımızın mevsimlik tarım işçisi olarak Türkiye'nin dört bir tarafına gitmek zorunda kaldığı önemli bir sorunu yerinde tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek adına ziyaret ettiğimiz şehirlerde binlerce Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçisi kardeşimiz ile bir araya geldik. Sosyal, ekonomik, kültürel gibi alanlarda bir çok soruna yol açan bu durumun çözümü için gerekli adımların atılması gereklidir. Bir çok şehrin nüfusundan fazla olan 350 bin insanımızın sorunları çözüm bekliyor' dedi

GAP Projesi bir an önce tamamlanmalıdır
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan sözlerine devamla; ' Mevsimlik Tarım İşçileri kardeşlerimizin kendi memleketlerinde iş imkanına sahip olmaları için GAP Projesinin bir an önce bitirilmesi gereklidir. 40 Yıl önce başlanan GAP Projesinin yarısı bitirilmiş değildir. Bunun yanı sıra sulama projelerinin bir an önce bitirilmesi ve toprağı olmayan çiftçilerimize yönelik toprak tahsisi gereklidir. Bunun yanı sıra mevsimlik tarım işçilerimizin barındıkları yerlerde elektrik, su, okul gibi sorunlarına yerel makamlar tarafından çözüm bulunmalı ve insani ihtiyaçları karşılanmalıdır' diyerek çözüm önerilerini dile getirip basın kuruluşlarının bu sorunu dile getirmesinin önemine vurgu yaptı.

Polat; İnsanlarımızın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Veysel Polat mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını yıllardır dile getirdiklerini belirterek;' Mevsimlik tarım işçiliği, genç işsizliği gibi sorunlar Şanlıurfa'nın en önemli sorunlarının başlarında geliyor. Devletimiz bu sorunları çözme noktasında aslında önemli güce sahip. Basın kuruluşlarının dile getirdiği bu sorunlara yönelik ilgili kurum ve kuruluşların plan, proje geliştirerek sahip çıkmaları gerekmektedir. Sorun belki hemen çözülmeyebilir ama en azından önemli ölçüde azaltılabilir. Bizler gazeteci olarak mevsimlik tarım işçilerimizin sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz' dedi.