Seyfullah Polat

Sahip olduğu değerler ile turizmin parlayan yıldızı olan Şanlıurfa müzik ve jeopark değerleri ile de atağa geçmeye hazırlanıyor. Göbeklitepe, Karahantepe, gibi tarihin akışını değiştiren arkeolojik değerlerin yanı sıra gastronomi, kültür, doğa güzellikleri gibi bir çok turistik değere sahip olan Şanlıurfa kadim değerlerinden olan müzik ve jeolojik yapıları ile turizmde çekim merkezi olmak için atağa geçti. Müzik ve jeopark değerlerini tanıtmak adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa'da UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Müzik baş vurusu ve UNESCO Küresel Jeopark Ağı baş vurusu kapsamında şirket hissedarlarının imzaladığı protokol için toplantı düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında yapılan toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan'ın yanı sıra Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş'nin paydaşı olan kurum ve kuruluşların şirket yönetim kurulu üyeleri katıldı. Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş'nin Şubat ayı toplantısının da birleştirildiği toplantıda Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu'nun, dönem faaliyetleri hakkında bilgilendirmesi ve toplantı gündemiyle ilgili verdiği bilgilerden sonra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hazırlıkları yapılan UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı - Müzik başvurusu ve UNESCO Küresel Jeopark Ağı başvurusu kapsamında, şirket hissedarları protokol imzaladılar.

Toplantı, Göbeklitepe'de gerçekleştirilecek ticari sıcak hava balon uçuşları hakkında şirket hissedarlarının bilgilendirilmesi ve ilgili şirketle imzalanacak protokolün yönetim kurulunun onayına sunulması ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. mülkiyetindeki gayrimenkullerden ihale ile kiraya verilenlerden kirası tahsil edilemeyenlerin durumu ve alınacak önlemler hakkında şirket hissedarlarının bilgilendirildiği toplantıda, turistik bölgelerde satışa sunulmak Göbeklitepe ve tarihi mekanlar temasıyla hazırlanan takı ve benzeri hediyelik eşyaların numuneleri de yönetim kurulunun beğenisine sunuldu.

Yapılan toplantı ve imzalanan protokol hakkında gazetemize açıklamada bulunan Şanlıurfa Turizm Geliştirme AŞ Genel Müdürü Mehmet Uncu, Şanlıurfa'nın turizmin her alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek ; müzik Şanlıurfa'nın kadim bir değeridir. Yapılacak başvuru ve sonrasında yapılacak çalışmalar ile müziğimiz turizmin en değerli unsurlarından birisi olacaktır. Bunun yanı sıra Şanlıurfa ve ilçelerindeki jeolojik değerler Jeopark projesi ile Şanlıurfa turizmine kazandırılacak ve Şanlıurfa bölgemizde en değerli kültür rotasına sahip il olacak' dedi.