İLKHA/ Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde imam hatip lisesi öğrencileri tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında yapılan projeler tanıtıldı.
Hilvan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Bilim Fuarına, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Şikak, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Program, Anadolu İmam Lisesi öğrencilerinden Yunus Karatek'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Sinem Tavil, projenin içeriğini ve amacı hakkında bilgiler sundu.
Tavil, 'Hepinizin bilindiği üzere Bilim Fuarları, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireyin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu amaç doğrultusunda açılışını yapacağımız fuarımızda fizik ve biyoloji alanında 3 proje, edebiyat, tarih, matematik, kimya ve psikoloji alanlarında ise birer proje olmak üzere toplam 11 projeyi sergileyeceğiz. Öğretmen ve öğrencilerin gayretleriyle ortaya çıkan bu projelerin, bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileriye dönük de yararlı olacak büyük buluşların mimarı olabilirler.' diye konuştu.
Program Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan arapça metin canlandırma tiyatrosu ve öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerin protokole tanıtılmasından sonra son buldu.