Yüksel POLAT / Çeşitli STK'ların yanı sıra vatandaşların Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılına istinaden Şanlıurfa'ya 100 milyon ağaç kampanyası başlattığı Şanlıurfa'da bırakın ağaç dikmeyi yıllar önce dikilmiş ve orman haline gelmiş alanlar ilgili kurum ve kuruluşların ilgisizliğinden yanarak yok oluyor.
Gazetemiz Gapgündemi'nin bir ay önce ' Yanmadan tedbir alın' manşeti ile yetkilileri önlem almaya çağırdığı bölgede çıkan ve yaklaşık 20 dönümlük ormanlık alan küle döndü. Ajansurfa İnternet haber sitesinin haberine göre GAPVadisi 3 etabın tam karşısında Şanlıurfa Sulama Tünelinin çıkış kısmında ve Orman Bölge Müdürlüğüne 500 metre mesafede çıkan ve uzun uğraşılar sonrasında söndürülen yangında bir çok ağaç zarar gördü.
Özellikle bu yıl yağışların bol olması nedeni ile otların bolluğu ve sıcaklar ile birlikte bu otların kuruması neticesinde Şanlıurfa'da ormanlık alanların dışında, kent içindeki bir çok arazide sık sık yangın çıkarken Belediyeler, Orman Bölge Müdürlüğü gibi kurumların zamanında tedbir almaması vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.