Haber Merkezi / Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, rutin mahalle gezilerine devam ediyor. Haftanın belirli günlerinde mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Ekinci, talepleri birinci ağızdan dinliyor. Mahallede vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelip istişarede bulunan Başkan Ekinci, belediyenin yürüttüğü çalışmaları da yerinde inceliyor. Yenice, Eyüpkent ve Hayati Harrani mahallesinde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri de eşlik etti. Bölge vatandaşlarının özellikle kilitli beton parke taşı döşeme talebinin bu yaz içerisinde tamamıyla biteceğini müjdeleyen Başkan Ekinci, " Vatandaşlar ve muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda planlamaları şekillendiriyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızın talepleridir." dedi.
Mahalle gezileri kapsamında yaptığı açıklamada, mahallelerde kilitli beton parke taşı, park ve yeşil alan konusundaki taleplerin hızlıca giderileceği vurgusunu yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci şunları söyledi," Mahalle muhtarlarımızla bu tarz bir araya gelmelerimiz devam ediyor. Zaman zaman tüm mahalle muhtarlarımızla bir araya gelip istişarelerde bulunuyoruz. Zaman zaman da kendimiz bulundukları bürolarında muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz belediye ekiplerimizle beraber.
Gerek Fen işleri, gerekse temizlik işleri müdürlüğü ve diğer birimlerimizle beraber ziyaret edip, muhtarlarımızın da hazır bulunduğu mahalle sakinlerimizin varsa bir sorunları bunların üzerinde duruyoruz. Bugünde Yenice, Eyyüpkent ve Hayati Harrani Mahallesindeyiz. Mahalle muhtarımızla bir aradayız. Öncelikle şunu ifade etmek gerekiyor Belediyeler hizmetin yürütüldüğü mekanlardır. Hizmetlerin doğru bir şekilde yürütülmesi adına da muhtarlarımızın mahalleleriyle ilgili sıkıntılılarını öncelikle bizlere iletilmesi önemlidir.
Bu ziyaretlerimiz kapsamında yaptığımız, yapacağımızı izah ediyoruz, hem de bunların taleplerini alıp bundan sonraki planlarımızı ona göre yapıyoruz. Bu kapsamda Yenice Mahallesi özellikle Asya Mahallesi diye adlandırdığımız yerde parke talebi iletildi. Bununla ilgili çalışmaları yapmıştık. Yaklaşık olarak 50 bin metre kare parke taşı çalışması başlamak üzere bu hafta içerisinde başlar. Diğer tarafta yine buralarda kilitli parke yapılacak yerler vardır. Fen işleri ekiplerimizle beraber bunlarda gideriliyor. Bu yaz bu civarda kilitli parke taşı ihtiyacı artık kalmayacak. Diğer taraftan gerek parklarla ilgili, gerek muhtar evleri ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda mahalle muhtarlarımızla, mahalle sakinleriyle bir araya gelmeye devam edeceğiz. "