Yüksel Polat

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından YADES Projesi'nden yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında projeden yararlanan yaklaşık 350 yaşlı vatandaş Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Yaşlılara Saygı Haftası dolayısı ile yaşlı vatandaşlara yönelik bir dizi etkinlik düzenleyen Şanlıurfa Belediyesi etkinlikler kapsamında Yaşlı Destek Programı'ndan (YADES) yararlanan 65 yaş üstü yaklaşık 350 yaşlı vatandaşın katılımı ile Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde bir yemekli toplantı gerçekleştirdi. Şanlıurfa Vali Vekili ve Eyyübiye İlçe Kaymakamı Adem Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Büyükşehir Daire Başkanları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi çalışanları ve STK temsilcileri ile yaşlı vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İ l Müdürü Hasan Bilici sosyal devlet gereği yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların devletin şemsiyesi altında olduğunu belirterek; Devletimiz her zaman yaşlı, engelli, korunmaya muhtaç çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşlarının yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu manada yaşlılarımızda devletimizin himayesi altındadır. YADES Projesinin paydaşı olarak yaşlı vatandaşlarımızı evlerinden, ortamlarından koparmadan onlara evlerinde ihtiyaç duydukları maddi ve manevi desteği vermeye devam edeceğiz' diyerek yaşlı vatandaşların Yaşlılar Haftasını kutladı. Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, yaşlıların kendilerine her zaman yol gösteren yeşeren çınarlar olduğunu söyleyerek; 'Tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyorum. Bizler her zaman ecdadını bilen ve onların emanetlerini geleceğe taşıyan bireyler olarak kendimizi gördük. Bu anlamda yaşlılarımız bizi geçmişe bağlayan köprülerimizdir. Katılım gösteren tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyorum' dedi.

Yaşlılarımız hizmetin en iyisine layıktır

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Sosyal İşler ve Kültürel Çalışmalardan sorumlu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar yaptığı konuşmada 'Şanlıurfa olarak çok şanslıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'ya çok daha yakın bir ilgi gösteriyor. Bunun için sosyal projeler şehrimizde ardı ardına artıyor. Bizler de yerel yönetimler olarak bunları vatandaşlarımıza en iyi şekilde yansıtmanın gayreti içerisindeyiz. Şimdi de Yaşlı Bakım ve Gündüz Evi projemizi hazırladık. Projemiz Bakanlığa gönderildi ve kabul edildi. En kısa zamanda yaşlılarımızın ikinci adresi olacak Yaşlı Bakım ve Gündüz Evi'ni hayata geçiriyoruz. Yaşlılarımız burada her anlamda kendilerini evlerinde hissedecekler. Çeşitli mesleki ve sanat kurslarının yanı sıra, etkinlikler ve hobi bahçeleri olan bir mekan olacak. Yaşlılarımız hizmetin en iyisine layıktır ve bunun için çalışıyoruz' diye konuştu.

Komşu hakkı projesi ilkokul kitaplarında yerini aldı

Mehmet Emin Özçınar konuşmasına devamla sosyal hayata yönelik bir çok projeyi de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek 'Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Nihat Çiftçi'nin de katıldığı bir ziyaret sırasında bakım konusunda sıkıntı çeken yaşlılarımıza komşularının yardımcı olabilmesi konusunda fikir sunduk ve bunu projelendirdik. Ardından komşuluk hakkının ne demek olduğunu çok iyi bilen insanımız sayesinde projemizde büyük başarı sağladık. Bu çerçevede kendi bakımını yapamayan yaşlılarımızın komşularına her türlü gıda konusunda destek verdik ve o yaşlılarımızın yemeklerini her zaman komşuları yaparak güzel bir birliktelik örneği sergilediler. Bununla birlikte ilkokul kitaplarında projemiz örnek proje olarak yeni kuşaklara öğretilmeye başlandı. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı ve Şanlıurfalılarımızı tebrik ediyorum' dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Habip İpar ise yaptığı konuşmada Yeşeren Çınarlar Projesi hakkında bilgi vererek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak daha çok engelli, yaşlı ve desteğe muhtaç vatandaşlara ulaşmanın ve onlara yönelik projeleri hayata geçirmenin gayreti içerisinde oluklarını dile getirdi.

Programa katılan yaşlı vatandaşlar ise kendilerine yönelik çalışma