Faruk DEVECİ/ Hastane acil servislerinde verilen hizmetleri yerinde görüp, sağlık personeliyle bir araya gelerek çalışanların istek ve önerilerini dinleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, hastalara acil servislerden aldıkları sağlık hizmetleriyle ilgili istek ve önerileri olup olmadığını sordu, görüşlerini aldı.
Gülüm, "içinde bulunduğumuz kış aylarında özellikle çocuklarda oluşan mevsimsel rahatsızlıkların fazla olması nedeniyle acil servislerde başvuru oranında artışlar gözlemledik, bizde bu mevsimsel rahatsızlık nedeniyle hastanelerimize başvuran hastalarımızın olabilecek aksaklıkların önüne geçebilmek adına yerinde inceleme ve değerlendirme çalışmaları yaptık. Hastane acil servislerinin büyük fedakarlık gerektiren bir çalışma alanlarıdır ve 24 saat kesintisiz hizmet verilmektedir. Sağlık hizmeti sunumlarının etkinliğini artırmak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla hasta ve yakınları ile görüşerek verilen hizmetlerinin memnuniyetini sorguladık, sonrasında çalışanların da görüşlerini alıp tüm yönleri ile değerlendirmeler yapacağız. Bizim ana hedefimiz "Etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak, halkımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunarak bunun sürekliliğini sağlamaktır"
Vatandaşlardan zorunlu olmadıkça acil servisleri meşgul etmemelerini, Hastaneye gelmeden önce randevu almaları ve randevularına uymaları konusunda uyarıda bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, "Hastane ve diğer sağlık kurumlarında sağlık hizmetinin aksamaması adına vatandaşlarımızın "MHRS" üzerinden randevu almalarını öneriyoruz " dedi.