AA /Besicilerden Halil Çiftçili yaptığı açıklamada, hayvanlarını daha iyi besleyebilmek için her yıl tonlarca arpa, saman aldığını belirtti.
Yem fiyatlarının vergi dolayısıyla çok yüksek olduğunu, her fırsatta bu verginin düşürülmesi gerektiğini aktardıklarını ifade ederek, "Başbakanınız, seçim vaatlerinde yemde KDV'yi kaldıracaklarını söyleyince çok mutlu olmuştuk. Şimdi KDV kalkıyor. Fiyatlar düşecek hayvanlarımıza daha fazla yem alma fırsatımız olacak. Çok sevinçliyiz. Allah hükümetimizden razı olsun" diye konuştu.
Mahmut Turan da hayvancılığın zahmetli bir iş olduğunu belirterek, birçok besicinin girdileri fazla olması nedeniyle hayvanlarını satmak durumunda kaldığını söyledi.
Yemde KDV'nin tamamen kaldırılmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Turan, "Biz vergi düşsün diyorduk, şimdi tamamen kalktı. Çok iyi oldu. İnşallah bundan sonra daha kazançlı sezonlar geçiririz" dedi.
Besicilerden Kasım Çetin, yem fiyatlarının ucuzlayacak olmasının sevincini yaşadıklarını dile getirerek, kırsal kalkınma desteklerine yönelik programları heyecanla beklediklerini kaydetti.


"Tarımsal üretime önemli katkılar sağlayacaktır"
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu da 64. Hükümet Eylem Planı'nın bölge çiftçisini rahatlattığını, böylelikle son yıllarda artan tarım üretimi girdilerinin düşeceğini belirtti.
KDV'nin kaldırılmasıyla hem besicilerin hem de çiftçilerin güçleneceğini vurgulayan Eyyüpoğlu, şunları kaydetti:
"Hayvancılığın belli dönemlerde zor durumda kaldığını hepimiz bilmekteyiz. Bu yüzden yemde KDV'nin alınmayacak olması hayvancılığın daha da gelişmesini ve et üretimini de ciddi oranda arttıracaktır. Bu anlamda hayvancılık ile uğraşan çiftçimiz için oldukça iyi bir müjdedir. Tarım girdilerinin maliyeti düşürüldüğünde daha güçlü çiftçimiz olacaktır. Gübrede KDV'nin kaldırılması ile dünya ve bölgede tarım piyasasında olası yaşanacak olumsuz durumlarda çiftçimiz ayakta durmayı başaracaktır ve tarımsal üretime de önemli katkılar sağlayacaktır. Şanlıurfa çiftçisi adına Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve şahsında hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz."