Hacer AŞİT / Hacı Bekir Sofrasında gerçekleştirilen ve müşavir firma yetkililerin yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda, STK temsilcisi ve vatandaşların katılımının olmaması dikkat çekerken müşavir firma yetkilileri tarafından Gaziantep- Şanlıurfa arasındaki 236 kilometrelik proje ile ilgili detaylı sunum gerçekleştirildi.
Gaziantep- Nizip- Birecik- Suruç- Karaköprü arasında hayata geçirilmesi planlanan hat ile ilgili olarak fotoğraf, harita ve görseller ile desteklenen sunumun ardından yaklaşık bir saat süren ÇED Toplantısı sona erdi.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bazı internet siteleri üzerinden 'YHT Şanlıurfa'dan geçmeyecek' başlıklı dezenformasyon yayılımı başlamış, konu sosyal medya üzerinden tartışılmaya devam etmişti. Çeşitli STK'larda görev alan bazı isimlerin de dezenformasyona alet olmalarıyla birlikte kafalarda soru işaretleri oluşmaya başlamıştı.

AK PARTİ İL BAŞKANI BAHATTİN YILDIZ İDDİALARI YALANLADI
Çıktığı bir TV programında Gaziantep - Şanlıurfa Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız Yüksek Hızlı Tren Projesinin Şanlıurfa ayağının yapılmayacağı yönündeki iddiaları yalanlayarak; Hızlı Tren hattı Şanlıurfa'mıza gelecek. Önce Gaziantep'e sonra Şanlıurfa'mıza gelecek. Buradan da Mardin'e ulaşacak. Proje şu an yüzde 60'lar da Sosyal Medya üzerinde ve bazı medya organlarında çıkan haberlere inanmayın. Birileri bu haberler ile milletimizi AK Parti'den koparmaya çalışıyor. Aziz Milletimiz bu tür yalan haberlere inanmaz, biliniz' dedi.