Hacer AŞİT / Dünya üzerinde, kıtlık, savaş, gibi nedenlerden ötürü ihtiyaç sahiplerine yıllardır insani yardım ulaştıran ve son yıllarda bu yardımları sayı ve nitelik olarak arttıran İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin bir çok noktasında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan bölgelerde de ihtiyaç sahibi mazlumlara insani yardım malzemesi ulaştırmaya devam ediyor.
Gazetemizi ziyaret ederek Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya gelen İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlara ilişkin açıklamalarda bulunarak; Dünyanın neresinde olursa olsun, din, dil ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın mazlum ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya gayret ediyoruz. Her geçen gün artan gayret ve destekler ile ulaştığımız ihtiyaç sahibi sürekli artmaktadır. Bizlere maddi, manevi destek veren herkesten Allah razı olsun' dedi.
4 Milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'de ve kan ve savaşın eksilmediği Ortadoğu bölgesini yanı sıra Arakan ve Afrika kıtasında milyonlarca mazlum insanın yerinden, yurdundan olduğunu ve insani yardımlara muhtaç olduğunu belirten Behçet Atila sorunların dile getirilmesinde ve kamuoyuna sunulmasında basının çok önemli bir paya sahip olduğunu belirterek; mazlumların dramlarını dile getirmede medyanın işlevi gerçekten büyüktür. Şanlıurfa'da da mazlum insanların gözü kulağı, dili olana gazeteniz GAPGündemi'nin de bu yöndeki yayınlarından ötürü teşekkür ediyorum' dedi.
Ziyaret toplantısında konuşan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ise yaptığı açıklamada özellikle Müslüman coğrafyanın yüzyılı aşkın bir süredir kan ve gözyaşı içerisinde bulunduğunu belirterek; bölgenin kaynaklarını paylaşmak adına çıkartılan savaşlar neticesinde bu bölgenin mağduru olan insanlar bizim insanımızdır. Bunun yanı sıra bir çok uzak coğrafyada milyonlarca insan mağdur durumdadır. Bu mağdur ve mazlum insanlara yaptığınız insani yardımlar gerçekten takdire şayandır. Böylesi bir organizasyon ile bu insanlara hayırseverlerin yardımlarını ulaştıran, onların dertlerine derman olan İHH İnsani Yardım Vakfını ve gönüllülerini, bağışçılarını yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.
Bir saat süren ziyaret toplantısı çeşitli konularda istişarenin ardından sona erdi.