İLKHA/ Şanlıurfa Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Yazar Abdullah Yıldız'ın sunumuyla gerçekleştirilen 'Namazla Diriliş' konulu konferansta namazın önemine dikkat çekildi.
Hilvan Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa, ilçenin İdari ve Mülki amirlerinin yanı sıra Müftü Enver Polatoğlu, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, siyasi parti başkanları, STK'lar ve öğrenciler katıldı.
Program Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysi Arslanalp'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp Yazar Abdullah Yıldız'ın sunumu ile devam etti.
Namazın nasıl kılınması gerektiği konusunda bilgiler veren Yazar Abdullah Yıldız, 'Eğer bugün; öğle namazımızdan başlayarak, namazımızın farkında olarak meleklere selam verdiğimizi ve tahiyyatta Rabbimizle sohbet edercesine miraca çıkarsak, miraçta kalırsak, kıyam, rükû ve secdede Allah'a yakın olduğumuzun farkına varırsak, Fatiha Suresinde Rabbimizle sohbet ettiğimizi ve Rabbimizin bize cevap verdiğini görürüz. Farkında olursak, namazımızla kulluk sözleşmemizi yeniliyoruz.' ifadelerini kullandı.
Yıldız, 'Elimizin tersiyle dünyayı arkamıza atar ve son namazımızmış gibi kılabilirsek, her abdestte günahlarımızdan yıkanırsak yani manevi kirlerimizden temizlenirsek, ezanın farkında olarak tekrarımızı yapıp ezana saygı gösterirsek, böyle bir namaz bizi dünyada mutlu eder, öbür dünyada da cennet yurduna kavuşturur. Peygamber Efendimiz, 'Cennetin anahtarı namazdır.' diyor. Allah bu anahtarı cebimize koymayı nasip eylesin.' dedi
Dünyanın geçici olduğunu, Baki olanın Allah olduğunu hatırlatan Yıldız, 'Peygamber Efendimiz acaba neden ezanda 6 defa Allah-u Ekber'i tekrarlayın diyor? Çünkü Allah büyük, Allah'tan başka büyük yok, büyük sadece O'dur. Sizin şu gözünüzde büyüttüğünüz dünya var ya; o makamlar, paralar, pullar, oyuncaklar var ya bunların hepsi küçüktür. Bunlar geçicidir; Baki olan Allah'tır. Siz böyle küçük şeyleri bırakın ve fazla değer vermeyin! Onları kalıcı zannetmeyin ve merkeze almayın! Allah Azze ve Celleyi merkeze alın.' diye konuştu
Program sonunda, İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Yazar Abdullah Yıldız'a hediye takdim ederken, Yazarın 'Yusufun Üç Gömleği' kitabından yapılan sınavda birinci olan öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.