AA / Kartal, BBP Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaretinde, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çözüm Süreci ile ilgili geçmiş dönemde, AK Parti'yi ve diğer partileri ziyaret ettiklerini, süreçle ilgili gördükleri sıkıntıları aktardıklarını söyledi.
Terörün Diyarbakır'dan kalkan uçaklarla bitirilemeyeceğini savunan Kartal, "Önce terörün içerideki yuvalarını yok etmeniz lazım. Siz terör örgütüyle içeride mücadele etmedikten sonra dışarıda gidin her gün bombalayın hiçbir şey ifade etmez" diye konuştu.
Son günlerde yapılan operasyonlarla bin 300 kişinin gözaltına alındığının açıklandığını hatırlan Kartal, bu kişilerin kan dökülmeden önce gözaltına alınması gerektiğini ifade etti.
Kartal, HDP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldığı iddialarına ilişkin, "Teröre şiddete bulaşmışsa elbetteki kapanacak, dünyanın neresinde teröre bulaşmış, şiddete bulaşmış, kan dökülmesini kınamamış bir siyasi parti kapatılmaz. Hem kapatılsın hem de içerisinde teröre bulaşmışlar yargılansın, çıksın hukukun karşısında, hesap versin" değerlendirmesinde bulundu.