Haber Merkezi / Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleriyle birlikte Bamyasuyu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan muhtar evini ziyaret etti. Mahalle Muhtarı Mustafa Bağış ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi'nin yapımı tamamladığı muhtar evinde incelemede bulundu.
Muhtar evinin Bamyasuyu Mahallesi sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Demirkol, vatandaşların daha rahat fizik ortamlarda hizmet almasını amaçladıklarını söyledi. Haliliye İlçesi'ne bağlı 32 merkez ve 137 kırsal mahalle muhtarına kamu hizmetinde kullanmaları için dizüsütü bilgisayar hediye ettiklerini hatırlatan Başkan Demirkol, açıklamasında şunları kaydetti:
"Haliliye Belediyesi olarak Haliliye halkının hizmetin en iyisine layık olduğu bilinci içerisinde olarak belediye çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bakımdan Bamyasuyu Mahalle'mizde mevcut olan parkta yapmış olduğumuz düzenlemeleri ve yeni koymuş olduğumuz spor aletlerini, oyun grubunu muhtarımız Mustafa Bağış beyefendi ile inceleme imkanı bulduk. Ayrıca, Haliliye halkının en güzel şekilde hizmet alması için Haliliye halkının fiziki ortamlarının ve ayrıca hizmet alacağı bütün sosyal birimlerin en rahat biçimde çalışmasını temin etmek için kent merkezindeki bütün muhtarlarımıza muhtar evi inşa edeceğimizi söylemiştik. Söz verdiysek yaparız dedik ve bugün Bamyasuyu Mahalle'mizde bu muhtar evinin anahtar teslim törenini gerçekleştirdik. Bu noktada muhtarlarımızın daha rahat hizmet edebilmeleri ve muhtarlarımızın teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilmeleri için 169 muhtarımıza birer dizüstü bilgisayar hediye ettik. Bu bilgisayarlar, halkımızın alacağı hizmetleri almaları ve en rahat şekilde, en huzurlu şekilde hizmet alabilmeleri için de bu muhtar evlerinin anahtar teslim törenini gerçekleştiriyoruz. Muhtarımız kendi iş yerinde hizmet etmeyecek, Haliliye Belediyesine ait muhtar evinde hizmet edecekler."
"BU BİR SAHİPLENMEDİR"
Muhtar evlerinin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların hizmet noktasında kendilerini ev sahibi konumunda hissedeceklerini söyleyen Başkan Fevzi Demirkol, "Bu bir sahiplenmedir. Ayrıca, vatandaşlarımızın da bu muhtar evlerinin kendilerinin olduğu bilinci içerisinde hareket etmeleri için muhtar evlerini inşa etmiş bulunmaktayız. Daha önceleri muhtarlarımız kendi işyerlerinde hizmet vermekteydi. Dolayısıyla vatandaşımız orada misafir konumundaydı ama bugün vatandaşımız ev sahibi konumunda" diye konuştu.
Mahalle Muhtarı Mustafa Bağış ise Başkan Fevzi Demirkol'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu hizmetlerimiz devam edecektir. Haliliye en mutlu insanların yaşadığı bir ilçe olacaktır.
Bamyasuyu Mahalle'mize bir muhtar evi yaptı başkanımız. Nezih bir ortam, Cevheri Parkımızın içerisinde olduğundan Mahallemizin tam ortasında ve bizde vatandaşımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Parkımız 1992 yılından beri yapılmış ama o günden bugüne hiçbir spor aleti ve oyun grubu yapılmamıştı. Sağolsun başkanımız hem spor alanı hem de oyun alanı yaptı parkımıza. Bakımları da güzel oluyor. Bu noktada hizmetlerinden dolayı Başkanımız Fevzi Demirkol'a ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Fevzi Demirkol, muhtar evindeki incelemesinin ardından Cevheri Parkı'nda denetlemelerde bulundu. Parktaki vatandaşlarla görüşerek, çocuklarla ilgilenen Başkan Demirkol, incelemelerinin ardından mahalleden ayrıldı.
Başkan Demirkol'a Bamyasuyu Mahallesi'ndeki gezisine Belediye Meclis üyelerinden Abdurrahman Beyaz, Abdulkadir Bağış, Ali Doğan, Erdal Deniz, Emin Coşkun, Hasan Kaya, İsmail Güneş, Mehmet Erol, Mehmet Keskin ve Mehmet Toprak, AK Parti İl Başkan Yardımcılarından Cemil Çadak, Bahattin Yıldız ve Mehmet Ali Kurt eşlik etti.
Haliliye Belediyesi, merkezdeki 19 mahallede yapılması için 19 Ekim 2015 tarihinde temel atma töreni düzenlemiş ve muhtar evi bulunmayan mahallelerde belirlenen noktalara muhtar evi yapımını başlanmıştı.