Haber Merkezi / Kısa bir süre önce günümüzün melanet rahatsızlığı olan Korona hastalığına yakalanan Şeyh Celal İlhan kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastahanede vefat etti. Cenazesi, öğlen namazına müteakip Karaköprü'ye bağlı İlhan köyünde kılınan cenaze namazının ardından Aile Mezarlığına defnedildi.
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Cevheri'nin amcası oğlu olan Şeyh Celal İlhan, aynı zamanda Milletvekilleri Sabahattin Cevheri, M.Ali Cevheri, Halil İlhan Cevheri, Gazeteci Salih İlhan, İlhan köyü kanat önderi M. Emin İlhan, Mimar Cevher ilhan'ın da amcalarıydı.
Mütevazi kişiliği ve alçak gönüllülüğü ile gönüllerde taht kuran Şeyh Celal İlhan'ın cenazesine tüm ısrarlara rağmen yüzlerce kişi katıldı.
Defin töreninden sonra taziyeleri başta Şeyh Celal İlhan'ın büyük oğlu Yeni Asya Gazetesi köşe yazarı ve aynı zamanda Ankara temsilcisi Mehmet Cevher İlhan, Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri, Kanat Önderi Şeyh M. Emin İlhan, Mimar Cevher ilhan ve diğer önder isimler kabul etti.
Taziye oturumunun yapılmayacağı İlhan köyünde cenaze törenine katılanlara yemek ikram edildi.
Cenaze törenine katılan yüzlerce sevenleri Şeyh Celal İlhan'a son görevlerinin yaptıktan sonra maske ve mesafeye dikkat ederek dağıldılar.
Merhuma Allahu Teala'dan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. İlhan ve Cevheri Ailesinin başı sağolsun. Merhumun mekanı cennet olsun inşallah.