Yüksel Polat

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat bir mesaj yayınlayarak Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, gazetecilik mesleğinin eğitim, uzmanlık, fedakarlık ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu ve bu işi hakkıyla icra eden gazeteci ve kurumlara, toplum olarak sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

'Memleketi çakallara yem etmeyin'

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, gazetecilik mesleğinin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, refah, temiz toplum ve adalet gibi temel dinamiklerin sağlanması açısından çok hassas bir meslek ve kurum olduğunu belirterek, toplum ve devlet tarafından sahiplenilip gözetilmesi gereken bir kurum olduğunu belirtti.

Yerel ve milli basına sahip çıkılıp güçlü kılınması gerektiğini belirten Polat, 'Mahallenin aslanlarına sahip çıkmazsanız, çakallara yem olursunuz' sözünü hatırlatarak gazetecilik meslek ve basın kuruluşlarını ihmal edersek ortalık yalaka ve tetikçilere kalır. Gerçeklerin üstü örtülerek memleket algı operasyonları ve provokasyonlara teslim edilmiş olur dedi.