AA / Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Şanlıurfa Haşimiye Meydanı içerisinde bulunan Bıçakçılar Pazarı'nda yoğunluk yaşanıyor.
Kurban Bayramı'nda kurban kesimi yapmak isteyen vatandaşlar, bıçaklarını keskinletmek amacıyla bıçakçıların yolunu tuttu.
Bıçak bileme ustaları, bıçak fiyatlarının ve bıçak keskinletme fiyatlarının uygun olduğunu belirterek bıçak keskinletmek isteyenlerin erken gelmesini, son güne bırakılmaması gerektiğini ifade etti.
Tarihi Bıçakçılar Çarşısı'nda bıçak bileme işleriyle uğraşan esnaf da bayrama sayılı günler kala yoğun mesai yapmaya başladı.
Yoğunluğun yaşandığı çarşıda alışverişe gelen vatandaşlar, Kurban Bayramı için yeni bıçak alırken, bazıları da eski bıçaklarını bilemeyi tercih etti.

'Kurban Bayramı, Ramazan
Bayramı gibi değil'
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala herkesin evindeki bıçakları keskinletmeye getirdiğini ifade eden bıçak bileme ustası Osman Pak, 'Bıçakçılığı 50 yıldır yapıyorum. Kurban Bayramı öncesi işlerimiz iyidir. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı gibi değil. Kurban Bayramı'nda tüm sektörler iş yapabiliyor. Kurban Bayramı'na bir hafta kala herkes evindeki bıçakları keskinletmeye getirir. Bıçaklar hem keskinletilir hem de bilenir. Kurban Bayramı'nda herkes yeni bıçak da alır. Bıçak fiyatlarımız uygundur. Bıçak fiyatları 10 liradan 50 liraya kadar değişiyor. Bıçağın iyisini almak isteyenler varsa tavsiyem; bıçağı bıçakçıdan alsınlar. Seyyar olarak satılan bıçaklar ucuz ama kalitesizdir. Bıçak satarken garantisini de veriyoruz. Şu an bıçaklar köşe bucakta ticaret amacıyla satılıyor.' dedi.

'Sokağa çıkma kısıtlamasının
ardından işlerimizde patlama oldu'
Bıçak keskinletmek isteyenlerin erken gelmesini tavsiye eden Pak, 'İşlerimiz geçen seneye göre daha iyidir. Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından işlerimizde patlama olduğunu söyleyebilirim. Bıçağını keskinletmek isteyenler, bıçaklarını erken getirsinler; çünkü bayrama az kala burası çok kalabalık oluyor.' diye konuştu.

'Bıçak fiyatlarına yüzde yüz zam geldi'
Bıçak fiyatlarının geçen seneye oranla yükseldiğini belirten bıçak bileme ustası Hüseyin Nacaroğlu, 'İşlerimiz geçen seneye göre durgundur. Bıçak fiyatları yükselmiş. Bıçak fiyatlarına yüzde 100 zam geldi. 10 lira olan bıçak 20 lira, 20 lira olan bıçak 30 lira oldu. Bıçakları 2,5 liraya keskinletiyoruz. 2 yıldır bıçakları 2,5 liraya keskinletiyoruz. Bıçaklarını bilemek isteyenlerin erken gelmelerini tavsiye ederim.' ifadelerini kullandı.

'Bıçak fiyatları 20 liradan başlıyor'
Bıçakçılık mesleğini yaklaşık 45 senedir yaptığını ifade eden bıçak bileme ustası Mehmet Kama, 'Bıçak fiyatları geçen seneye göre arttı. Bıçak fiyatlarına yüzde 30'un üzerinde zam geldi. Bıçak fiyatları 20 liradan başlıyor. Bizim kendi ürettiğimiz bıçaklarımız var. Kendi ürettiğimiz bıçakların fiyatı da 40 liradan başlıyor. Bıçakçılık mesleğini yaklaşık 45 senedir yapıyorum. Bu mesleği benden önce babam yapıyordu. 1935 yılından beri bıçakçılık mesleği devam ediyor.' şeklinde konuştu.