Haber Merkezi / Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanıp desteklenen ' Fiziksel aktivite, egzersize ve spor' projesi kapsamında Akçakale ilçesindeki çocuklar spora yönlendirilerek, boş zamanlarını sporla değerlendirmesi için voleybol, futbol ve atletizm eğitimleri açıldı.
Kız ve erkek öğrencilerin katılabildiği eğitimlere 10-15 yaş grubu çocuklara yönelik hizmet veriliyor. Spor eğitimlerin tamamen çocuklara ücretsiz olarak veriliyor. Spor eğitimlerine katılan çocuklara uzman eğitmenler tarafından temel voleybol, futbol ve atletizm eğitimleri veriliyor.
Akçakale umuda engel yok derneği proje koordinatörü Mehmet Dikeç, Gençlik ve spor bakanlığının desteklediği' Fiziksel aktivite, egzersize ve spor ' projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri aktardı. 'Bu proje kapsamında gençlerin spor yapmaları, sporla uğraşmalarına önem veriyoruz. Umuda engel yok derneği olarak,10 ile 15 yaş arasındaki çocuklarımıza yönelik spor eğitimlerimiz devam etmektedir. Çocuklarımız burada belki bir branşta kendini geliştirip geleceğin sporcuları haline gelecektir. Bizim temel hedefimiz çocuklarımızın sporla buluşması, boş zamanlarını sporla değerlendirip sağlıklı yaşamın en önemli kurallarından olan sporun hayatlarıyla bütünleştirmiş olmalarıdır. Katılan tüm çocuklarımızın sporla özgüven kazanacaklarını umut ediyoruz. ' diye konuştu.
Gençlik ve spor Bakanlığının destekleri ile devam eden 'Fiziksel aktivite, egzersize ve spor', eğitimlerine katılan çocuklar böyle bir imkanı sağlamasından dolayı Gençlik ve spor Bakanlığına ve umuda engel yok derneği yetkililerine teşekkür ettiler.