Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda Urfa'da misafir edilen acente temsilcilerine bölgenin tarihi ve turistik bölgeleri ile Şanlıurfa'nın turizm potansiyeli tanıtıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin tanıtıma yönelik atakları sürüyor. Son dönemlerde bölge değerlerine yönelik tanıtımları ile Şanlıurfa'yı Türkiye gündemine taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Almanya'da faaliyet gösteren 52 turizm acentesi temsilcisini ağırladı.
Sun Express Türkiye yetkililerinin de katılım gösterdiği davette ilk olarak konuklara Şanlıurfa'yı tanıtan slaytlar ve sunumlar gerçekleştirildi.

GENEL SEKRETER AÇAR: IŞIK, URFA'DAN YÜKSELİR
Düzenlenen programda acente temsilcilerini Şanlıurfa'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek konuşmasına başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, 'Şanlıurfa, kültürün, tarihin, geleneğin ve müziğin doğduğu yerdir. Işık bence Urfa'dan yükselir. Şehrimizin güzelliklerine baktığımız zaman bir tarafta Göbeklitepe'de 12 bin yıllık tarih, bir tarafta Halfeti'nin o muhteşem yapısı, bir tarafta Siverek Takoran vadisinin doğal güzelliği ve diğer tarafta ise Harran'daki o ilimin günümüze kadar ayakta kalan eserleri. İşte böylesine bir zenginliğe sahip Şanlıurfa'nın geleceğine yön vermek, halkımızın ferah içerisinde bir arada tutmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm bunlarla birlikte bu güzelliklerimizi dünyaya tanıtmanın derdindeyiz' dedi.
Genel Genel Sekreter Abdulkadir Açar'ın ardından katılımcılara seslenen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz ise böylesine bir organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve Sun Express yönetimine teşekkür ederek Şanlıurfa'nın tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Daha sonra Sun Expres Anadolu Satış Müdürü Murat Özolcay da amaçlarının Almanya ile Şanlıurfa'daki iş ortaklarını bir araya getirmek olduğunu kaydederek organizasyonda maddi ve manevi her türlü desteği sunan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

ÖZÇINAR, URFA'YA DAİR TÜM AYRINTILARI MİSAFİRLERE ANLATTI
Konuşmaların ardından kürsüye gelerek Şanlıurfa'ya dair tüm tarihi, turistik, müzik ve damak tadına yönelik ayrıntıları acente temsilcilerine anlatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar, 'Şanlıurfa öylesine zengin bir tarihe, kültüre sahiptir ki biz her zaman 'Her kesin yolu bir gün mutlaka Şanlıurfa'dan geçmelidir' diyoruz' dedi.
Sunumunda bölgenin tarihi ve turistik alanlarının yanı sıra turizm potansiyelini konuklarına aktaran Özçınar, 'Şanlıurfa artık her anlamda turizmde kalkınan bir şehir olmuştur. Biz, yurt içi ve yurt dışından misafirlerimizi Şanlıurfa'da en iyi şekilde ağırlayabilecek tesislere sahibiz. Bu anlamda da tanıtımlar ve organizasyonlar gerçekleştirerek bu potansiyeli tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz' diye konuştu.
Buluşma daha sonra konuklara Şanlıurfa'ya özgü lezzetlerin sunumu ile ilk günkü programını tamamladı.
Programın ikinci gününde ise yine Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda 52 seyahat acente temsilcisine Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik alanları gezdirilecek.