Yüksel Polat

Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisi İrem Koçoğlu'nun ' Tatildeyim, yanımda dört şey' adlı projesi 'GAP Yeşil İnovasyon Projesi Yarışması' kapsamında 1200 proje içerisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yeni taşındıkları Zeytin Dalı Eğitim kampüsünde eğitim, kültür, sanat, sosyal sorumluluk alanında bir çok başarı çalışmalara imza atan Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları projeler ödüle doymak bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa'da düzenlenen ve Türkiye'nin en büyük bilim festivali '8. THY Science Expo 2019' a yaptıkları proje ile katılan Erdoğan Yeşilkaya ve Muhammed Furkan Ayan'ın pamuk küspesinden geliştirdikleri yapı izolasyon malzemesi projeleri ödüle layık görülmesinin ardından bu seferde İrem Koçoğlu adlı öğrencinin okulun Fizik Öğretmenlerinden Aziz Ekren'in koordinatörlüğünde hazırladığı ' Tatildeyim, yanımda dört şey ' adlı projesi GAP Bölgesi içerisinde yer alan 9 ilden bir çok okuldan 1200 projenin yarıştığı 'GAP Yeşil İnovasyon Projesi' yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği, Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre adlı iki alanda yapılan yarışmanın finali ve sonuçları düzenlenen törenle 10 Mayıs 2019 tarihinde açıklanırken yarışmanın ödülü olan Yurtdışı gezi çekini projesi 1200 projeden finale kalan ve birincilik ödülüne layık görülen Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisi İrem Koçoğlu, Proje koordinatörü Fizik Öğretmeni Aziz Ekren ile birlikte aldı.

Projesi birincilik ödülüne layık görülen İrem Koçoğlu verdikleri destekten dolayı emeği geçenlere teşekkür ederken Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Rıza Yıldız Bakan açıklamada okullarına birincilik ödülü getiren projeden dolayı öğrencileri İrem Koçoğlu'nu ve Fizik Öğretmeni Aziz Ekren'i okulları adına tebrik etti. Okul Müdürü Rıza Yıldızbakan yaptığı açıklamada; Şanlıurfa Fen Lisesi Olarak hem eğitim alanında hem de kültür, sanat, müzik ve sosyal sorumluluk gibi sosyal hayatın her alanında öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz ile birlikte en güzel çalışmaları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu projeler ve etkinlikler çalışmalar başarılı bir ekip çalışmasının ürünüdür ve inşallah devamı da gelecektir' dedi.