Yüksel Polat

Salık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek sağlık çalışanlarının her alanda desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sağlık çalışanlarının önemini bir kez daha ortaya çıkartırken Türkiye'de salgına karşı canla başla mücadele eden Sağlık Çalışanlarına yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 32 bin yeni sağlık çalışanı alımı ve istisnasız ek ödeme müjdesi gelirken Memur-Sen'e bağlı Sağlık- Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Yabir alınan kararları gazetemize değerlendirdi.

Açıklamalar memnuniyet verici ama yeterli değil

Abdülkadir Yabir yaptığı değerlendirmede Türkiye'de ve on binlerce sağlık çalışanının vatandaşın sağlığı ve son zamanlarda Koronavirüs salgınına karşı canla başla çalıştığını belirterek; 'Koronavirüs salgını kapsamında büyük bir fedakarlıkla çalışan tüm sağlık çalışanları Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın dün yaptıkları açıklamayı umut verici olarak değerlendirmektedir. Döner sermayenin üç ay boyunca tavandan ödenmesi,32 bin yeni istihdamın yapılması elbette çok önemlidir ama yeterli değildir. Kamu dışı sağlık elemanları dahil tüm sözleşmelilerin kadroya geçme talebimiz devam etmektedir. Adaletli ve kalıcı döner sermaye yönetmenliği mutlaka oluşturmalıdır. Sağlık sisteminde yer alan diğer çalışanlarında bu süreçte mutlaka mali olarak desteklenmesi gerekmektedir' diyerek Koronavirüs servislerinde çalışan sağlık çalışanlarının evlerindeki yakınlarını güvende tutması için kamu misafirhanelerinin tahsis edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye çapında başlatılan sağlık çalışanlarına yönelik alkış kampanyasının mutluluk verici olduğunu anımsatan Abdülkadir Yabir; 'bu destekler elbette mutluluk verici ve sağlık çalışanlarına karşı motive edici bir durumdur. Yalnız sağlık çalışanları her alanda desteklenmelidir. Vatandaşlarımız evde kalarak, sağlıklarını koruyarak ta sağlık çalışanlarına destek olmalıdır' dedi.