Tuğba Polat

Şanlıurfa'da üretilen pamuğun kalitesinin korunması ve daha da artırılması için tarım paydaşı kurum ve kuruluşların yanı sıra çiftçiler bir araya geldi.

Türkiye'de üretilen pamuğun yaklaşık yarısını üreten Şanlıurfa'da pamuk kalitesini arttırmak üzere tarım paydaşı kurumlar ve çiftçiler bir araya geldi. Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Hilton Otelinde düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay'ın yanı sıra çiftçiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı yaptığı konuşmada pamuğun stratejik bir ürün olduğunu belirterek pamuk ekiminden hasadına ve nakliyesine kadar uyulması gereken kuralları anlattı. Daha sonra söz alan ŞTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise Türkiye'de üretilen pamuğun neredeyse yarısını Şanlıurfa'da üretildiğini belirterek; Pamuğun yanı sıra bir çok tarımsal ürünün üretimini gerçekleştiriyoruz. Ama tek başına üretmek yetmiyor. Bizim, Şanlıurfa olarak hem kaliteli üretime hem de ürettiğimizi mamul hale getirmemiz gerekiyor. Eğer ürettiğimizi Şanlıurfa'da işleyim katma değeri yüksek ürünlere çevirebilirsek o zaman ürettiğimizden kar elde etmiş oluruz. Şanlıurfa sanayisin gelişmesi için bizim bu üretime ve bunun içinde ortak bir iradeye ihtiyacımız var' dedi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı Şanlıurfa'da üretilen pamuğun kalitesinin arttırılması ve Şanlıurfa'da üretilmesi ile ilgili katılımcıların fikirlerini dile getirmesi ile sona erdi.