Faruk DEVECİ / Eyyübiye ilçe sınırlarındaki Osmanlı ve Yenice Mahalleleri arasında yer alan Kito Deresinde, park yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Mehmet Kuş, Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan ile birlikte yetkililerden bilgi aldı.
2 ay önce başlayan park yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini ve ağaçlandırma safhasına geçildiğini belirten Başkan Mehmet Kuş, "Kito Deremizin eski içler acısı halini mahalle sakinlerimiz biliyor. Gerek seçimden önce Mahallesi sakinlerimiz Kito Deresini park olarak kendilerine kazandırmamızı istemişlerdi. O gün itibariyle hem ablalarımıza, hem amcalarımıza hem de şu an çevremizde olan yavrularımıza söz verdik. Allah'a çok şükür, 2 aydır çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. An itibariyle Kito Deresini yeşile kavuşturduk. Ağaçlarımızı diktik ve can sularını verdik. İnşallah Mart ayında açılışını Eyyübiyeli kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

TOPLAM 22 BİN METREKARELİK BİR PROJE
2020 yılında ilk etabının yapımına başlanan Yaşam Parkı projesinde, içerisinde halı sahanın da yer aldığı spor alanının yapımı tamamlandı. Yaklaşık 2 ay önce başlayan 2. etapta ise, yüzde 70'i yeşil alandan oluşan parkta çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri, kamelyalar, oturma bankları, piknik masaları ile yürüyüş yolları yer alacak.
Toplam 22 bin metrekareyi bulacak park projesinin sonraki etaplarında eğitim otağı, kapalı semt pazarı, çocuk oyun dünyası ve çeşitli sosyal donatılar inşa edilecek.