Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '31 Mayısta sona eren açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı olarak İletişim Başkanlığımızın koordinasyonunda kapsamlı bir 100'üncü yıl kutlama programı oluşturduk.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır.' ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'F-16'lar konusunda öyle zannediyorum ki Amerika, herhalde Miçotakis'in ağzına bakarak kararını vermeyecektir.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yunanistan ile Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi yapmayı asla kabul etmiyorum.' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Güney sınırlarımız boyunca 30 KM derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'TSK, istihbarat, emniyet hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe yapılacak MGK'da bu hususta kararlarımızı alacağız.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemize ve güvenli bölgelerimize yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır.' ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türk vatandaşının uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(Milli Uzay Programı) Başvuru için 'uzaya.gov.tr' adresini oluşturduk. Eğitim şartlarını sağlayan 45 yaşından genç tüm vatandaşlar başvurabilir.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(Milli Uzay Programı) Eğitimleri sonunda iki adaydan biri üstlendikleri tarihi görev için 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek.' açıklamasında bulundu. AA