Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Milyon 861 Bin dönümlük GAP Vadisi Projesinin 1. Etabındaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, yetkililerden bilgi aldı.
Çalışmaların program çerçevesinde tam hız ilerlediğine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Kentimiz tamamıyla şantiye halinde ve büyük bir dönüşümü yaşıyor" dedi.
GAP Vadisi ile Şanlıurfa'nın nefes alacağı bir alana kavuşacağını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Yüklenici firmamız program çerçevesinde güzel bir şekilde yürütüyor. Arkadaşlarımızla birlikte bugün denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hamd olsun yüzde 90'lık kısmı tamamlanmış durumda. Allah'ın izni ile son baharda parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sosyal alanların yoğun olduğu merkezimizde yürüme alanları, çocuk oyun alanları, kuru havuzlar, ışık oyunları, yüzme havuzları ve kır düğün salonlarının olduğu güzel bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Şanlıurfalı hemşerilerimiz buraya gelerek rahat bir nefes alabilecek. GAP Vadisi 1. Etabı bitirdiğimiz gibi diğer etaplara da başlayacağız. GAP Vadisi Projemiz 1 Milyon 861 bin metrekare ile bölgenin en büyük yeşil alan projesi olacak. Hamd olsun Şanlıurfa'mızda yaşam alanları standardı yükseliyor. Kentimiz tamamıyla bir şantiye halinde ve büyük bir dönüşümü yaşıyor. Temennimiz vatandaşlarımızın bu alanlardan en fazla derecede faydalanabilmeleridir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak üzerimize düşenleri yaparak halkımıza sunacağız. Onlarda inşallah keyifli bir şekilde bu alanları kullanacaklar" dedi.

29 EKİM'DE VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE AÇILIYOR
İncelemeleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Selahaddini Eyyübi parkını da inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, burada yapım çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Mahallede yaşayan çocuklarla sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi, yapımı devam eden parkta çocuklar için yapılacak olan oyun alanlarını ve spor komplekslerini anlattı.
Burada bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeni getirildiğimiz dönemde temelini attığımız Sellahaddini Eyyübi parkında çalışmalar tam hız ilerliyor. 80 Bin metrekare üzerine kurulu olacak olan parkımızda, oyun alanları, yüzme alanları, çocuk oyun gurupları, yürüyüş yolları ve bir çok daha sosyal donatılarla mevcut olacak. Bölge insanın rahat bir şekilde nefes alacağı bu parkımızda yüzde seksenlik kısmı geride bırakmış durumdayız. Allah'ın izni ile 29 Ekimde bu parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Şanlıurfa'mızı seviyoruz, çocuklarımızın geleceği için parklarımızı sosyal yaşam merkezleri haline çeviriyoruz" şeklinde konuştu.