Yüksel Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Hanımeller Çarşısında kurulan ' Yöresel Ara Sıcak Eğitim ve Üretim Tesisleri' hizmete açıldı. Şanlıurfalı hanımlar Şanlıurfa'ya özgü lezzetleri burada üreterek tüketicilere ulaştıracak.

12 Bin yıllık bilinen tarihi ile tarih ve kültürün yanı sıra mutfağın da başkenti olan Şanlıurfa'da yöresel lezzetleri gün yüzüne çıkartmak ve damaklara ulaştırmak adına bir adım daha atıldı. Şanlıurfa'ya özgü lezzetlerden oluşan ağzıaçık, ağzı yumuk, şemsek, içli köfte gibi ara sıcak tabir edilen yemeklerin üretimini yaparak lokanta ve işletmelere toptan satacak olan ' Yöresel Ara Sıcak Eğitim ve Üretim Tesisleri' Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde GAP İdaresi Başkanlığı, BM UNDP işbirliği ile hizmete açıldı.

Açılış törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, BM Türkiye Koordinatörü İrena Vojackova Sollorano, ve çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Tesisin açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nı önemli bir Gastronomi merkezi olduğunu belirterek; 12 bin yıllık tarihi ile eşsiz bir mutfağa sahip Şanlıurfa'yı tanıtmak için adımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda Şanlıurfa lezzetlerini hijyenik bir ortamda üreterek hem bayanlara istihdam oluşturduk hem de bu lezzetleri daha geniş kitlelere ulaştırma imkanına kavuştuk' diyerek tesisin hayırlı olmasını diledi. BM Türkiye Koordinatörü İrena Vojackova Sollorano'da yaptığı konuşmada BM UNDP olarak Şanlıurfa'da başarılı bir çok organizasyon içerisinde yer aldıklarını belirterek; Şanlıurfa gerçekten de bir çok alanda başarılı çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Bu tesiste bu başarılı projelerden birisi olacaktır' diyerek bu tür projelere verdikleri destekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri tesisi gezerek üretim hakkında bilgi aldı.