AA /Türkiye Kano Federasyonu tarafından 13-14 Nisan'da Muğla'da düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası yarışlarına katılan Bozova Kano Takımı sporcularından Zilan Yılmazer, minikler 500 metre kategorisinde Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.
Bozova Kaymakamı Zekeriya Göker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmazer'in başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi.
Doğru yönlendirilen çocukların kısa sürede büyük başarılar kazandığının görüldüğünü vurgulayan Göker, 'Bozova Sporla Tanışıyor Projesi ile başlattığımız kano faaliyetlerinde, kanocu çocuklarımız başarılarıyla bizleri sevindirmeye devam ediyor. Bizler Bozovalı gençlere inanıyoruz ve güveniyoruz. İmkan verildiğinde neler yapacaklarını daha önce görmüştük. Son olarak da Zilan kızımız bizi sevindirdi. Başta sporcumuz Zilan Yılmazer'i, antrenörlerimizi, velilerimizi, kulüp yöneticilerimizi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü personelini tebrik ediyorum.' diye konuştu.
Zilan Yılmazer de derece yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başarısını arttırarak sürdürmeyi planladığını anlatan Yılmazer, 'İki yılı aşkın süredir kano ile uğraşıyorum, ardı ardına önemli dereceler kazandım. Bize bu imkanı sunan Kaymakamlığımıza ve belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bozova'yı yurt dışında temsil etmek için daha çok çalışacağım.' dedi.